xcounter
#

Засоби РЕБ, зв’язок та протидія БПЛА на $150 млн: у США схвалили черговий пакет безпекової допомоги для України

2004
Передача у травні 2019 року Збройним Силам України двох контрбатарейних радарів класу AN/TPQ-36. Фото: АрміяInform
Передача у травні 2019 року Збройним Силам України двох контрбатарейних радарів класу AN/TPQ-36. Фото: АрміяInform

З 2014 року Україна отримала від США безпекової допомоги на суму понад два млрд доларів

Міністерство оборони США оголосило про затвердження нового, другого у цьому році пакету безпекової допомоги для України у розмірі 150 млн доларів у рамках "Ініціативи безпекової допомоги Україні" (USAI).

США військова допомога Україна
Деталі про військову допомогу США, яку Україна отримувала у 2014-2021 роках. Інфографіка від журналістів АрміяInform

У пресрелізі Міноборони США зазначається – затвердження цього пакету безпекової допомоги підтверджує, що Україна досягла достатнього прогресу у проведенні оборонних реформ у цьому році, як цього потребує "Закон про дозволи на національну оборону".

Читайте також: Щитом по Куполу: у США хочуть позбутись залежності від ізраїльської системи ППО Iron Dome
ласу AN/TPQ-36
Контрбатарейний радар класу AN/TPQ-36

Водночас у повідомленні Міноборони США йдеться про те, що Пентагон закликає до продовження проведення реформ в Україні; прийняття стратегії оборонної промисловості; введення заходів з контролю за прямими іноземними інвестиціями, а також до підвищення ефективності та прозорості циклу оборонних закупівель.

Другий пакет безпекової допомоги у 2021 році "охоплює можливості для підвищення летальності, командування та управління, а також ситуаційної обізнаності українських сил шляхом надання контрартилерійських радарів, засобів протидії БпЛА, засобів захищеного зв’язку, засобів РЕБ та військової медичної евакуації, а також навчання та обладнання для підвищення безпеки та пропускної здатності баз Повітряних сил України".

Mark VI
У березні цього року стало відомо, що ВМС України отримають перші два катери Mark VI

Нагадаємо: про надання першого в цьому році пакету безпекової допомоги на суму $125 млн було оголошено 1 березня – він охоплював патрульні катери Mark VI, контрартилерійські радари, тактичне обладнання, підтримку супутникових знімків та можливість аналізу, а також обладнання для надання медичної допомоги військовим та процедур бойової евакуації.

Як раніше розповідав Defense Express, усього протягом 2014-2021 років Україна отримала від США безпекової допомоги на суму понад два мільярди.

Читайте також: Естонія пересаджується на корейські САУ, США постачають снаряди