xcounter
#

Естонія пересаджується на корейські САУ, США постачають снаряди

1313
Вартість переданих боєприпасів - майже 15 мільйонів доларів
Вартість переданих боєприпасів - майже 15 мільйонів доларів

Окрім снарядів, американські військові також передали радіолокаційні станції для естонського флоту

Сполучені Штати Америки вчинили новий акт військової підтримки Естонії, та передали цій країні амуніції на 17,6 мільйона доларів. Про це у своєму релізі повідомляє Посольство США в Естонії.

Зокрема зазначається, що американські військові передали своїм естонським колегам артилерійські снаряди загальною вартістю 14,9 мільйона доларів та мобільні РЛС AN/TSQ-288 вартістю 2,7 мільйони доларів для підтримки дій військово-морських сил Естонії.

Читайте також: На заміну РПГ-7: Естонія придбала останню версію реактивних гранатометів Carl Gustaf
США поставили контрбатарейні радари для підтримки дій ядра естонського флоту, котре складається із трьох тральників британського проекту Sandown

Калібр переданих снарядів - не розкривається, але схоже, що мова саме про калібр 155 міліметрів. Як відомо, Естонія замовила поставку в Південної Кореї 12 самохідних артустановок K9 Thunder, котрі усі мають надійти до кінця 2021 року. Вартість замовлення - 46 мільйонів євро.

При цьому про можливу закупівлю снарядів 155 мм до цих САУ - дані поки відсутні. Тому цілком логічно допустити, що нині США передали снаряди саме калібру 155 мм, і до САУ K9 Thunder.

Перші стрільби із САУ K9 Thunder естонські військові провели в квітні 2021 року

Відомо, що за період 2015-2020 років США передали Естонії військове обладнання та амуніцію загальною вартістю понад 240 мільйонів доларів. При цьому США щороку також виділяють 1,2 мільйона доларів для навчання естонських військових у профільних американських вишах.

У березні 2019 року США передали військово-повітряним силам Естонії транспортний літак С-145А - по суті, копію Ан-28 польського виробництва

Водночас у 2021 році американські військові планують передати своїм естонським колегам обладнання загальною вартістю 50 мільйонів доларів. Мова про обладнання для ведення розвідки, зв’язку та забезпечення протиповітряної оборони.

Також армія Естонії отримала від США 128 протитанкових ракет FGM-148 Javelin
Читайте також: Defender Europe 21: реактивна артилерія США провела стрільби в Естонії