xcounter
#

Defender Europe 21: реактивна артилерія США провела стрільби в Естонії

2585
Ці стрільби означають початок маневрів Swift Response
Ці стрільби означають початок маневрів Swift Response

Американські військові хочуть поєднати в один ударний кулак дві різні системи залпового вогню – HIMARS та M270A1

На цьому тижні офіційно стартувала активна фаза міжнародних навчань Defender Europe 21, для проведення яких залучено 28 тисяч військових з 27 країн світу.

Ці навчання будуть не просто найбільш масштабними маневрами країн НАТО в 2021 році,вони являтимуть собою цілий ланцюжок проведених операцій.

Читайте також: ​США посилюють підтримку: Україну відвідав Командувач сил спеціальних операцій США у Європі
Вивантаження техніки Армії США в Хорватії для проведення навчань Defender Europe 21

Мова зокрема про операцію Swift Response, в рамках якої на початку травня цього року має відбутись висадка 7000 військовослужбовців із підрозділів 11 країн в Естонії, Болгарії та Румунії.

Хоча головний акцент у задумі навчань Defender Europe 21 поставлено на дії в Чорноморському регіоні, Swift Response розпочалась із маневрів в регіоні Балтії. А саме – як сповістило польське видання Defence 24, 1 батальйон 77 полк польової артилерії армії США провів стрільби реактивних систем залпового вогню M270A1 на одному із полігонів в Естонії.

До цього 41 бригада польової артилерії Армії США провела 30 квітня стрільби своїх реактивних систем на одному з полігонів в Німеччині

Загальна мета стрільб – демонстрація здатності Армії США підтримати своїх союзників у Європі за допомогою далекобійної артилерії, конкретна мета – відпрацювати взаємодію в рамках одного "ударного кулака" двох різних реактивних систем залпового вогню - M270A1 та HIMARS.

Щоб спростити собі логістику, американські військові зокрема уніфікують боєприпаси до обох систем - M270A1 та HIMARS

Слід наголосити, що перекидання американських РСЗВ в Естонію відбулось паралельно з іншою подією – в рамках місії "повітряної поліції" НАТО охороняти естонський повітряний простір перекинули винищувачі F-35 військово-повітряних сил Італії.

Посадка італійських F-35 в Естонії

При цьому – Армія США веде планомірні роботи по темі, як перетворити M270A1 та HIMARS на повноцінні тактичні ракетні системи. Зокрема, в грудні 2020 року американські військові

відпрацювали знищення

російських ЗРК С-400 за допомогою "дуету" HIMARS та F-35.

За секунду до знищення радару дального виявлення 92Н6А ЗРК С-400 тактичними ракетами PrSM, які можна застосовувати із HIMARS

А в березні 2021 року Пентагон

замовив поставку

аналогів "Вільхи" - керованих ракет GMLRS, що мають дальність стрільби 70 кілометрів та можуть застосовуватись із систем M270A1 та HIMARS одночасно.

Систему M270 можна озброїти 12 ракетами GMLRS
Читайте також: "Найрадикальніші зміни в історії служби": ВПС США кардинально оновили власну доктрину