xcounter
#

Бойова взаємодія: як F-35 та HIMARS "знищують" російську систему С-400

8060
Реактивна система залпового вогню HIMARS
Реактивна система залпового вогню HIMARS

У США продемонстрували, як різні системи та платформи можуть доповнювати один одного й протистояти ворогу як єдина бойова сила

Компанія Lockheed Martin продемонструвала концепцію використання винищувачів F-35 разом з реактивною системою залпового вогню HIMARS для знищення ворожих систем протиповітряної оборони.

Відео демонструє динамічну "сумісність" різних систем на полі бою, яку Пентагон використовувати на полі бою. Ця "сумісність" передбачає, що різні служби будуть приймати миттєві рішення щодо взаємодії на полі бою задля протидії ворогу.

Читайте також: Як Росія нашпиговує Крим зброєю: Україна представила нові дані для ОБСЕ

На відео пара винищувачів F-35 Joint Strike Fighter отримали задачу "завдати глибокого удару по ворожій території". Однак на шляху до цілі винищувачі виявили батарею ворожих зенітно-ракетних систем дальньої дії та передовий пункт озброєння та дозаправки (FARP) для ворожих винищувачів.

F-35
F-35

Замість того, щоб скасувати або ж скоригувати місію, пара F-35 зв’язуються зі своїм бойовим центром повітряних операцій (САОС), базою командування й управління ВПС, що координує місію. Центр спрямовує запит на артилерійський вогонь найближчій артилерійській бригаді армії США, повідомляючи координати ворожого об’єкта системі M142 HIMARS.

Ця система запускає дві ракети PrSM, знищуючи як FARP, так і радар системи протиповітряної оборони, без якого вони не зможуть знищити винищувачі. Пара F-35, своєю чергою, продовжує виконувати свою місію.

Цікаво, що, як відзначили у Defence Blog, ключовою частиною відео від Lockheed Martin, є сцена атаки цілі, якою, ймовірніше, є позиція російського зенітно-ракетного комплексу С-400, до складу якої входили самохідні пускові установки, радіолокаційні станції та транспортери ракет.

Радар ЗРК С-400
За секунду до знищення радару дального виявлення 92Н6А ЗРК С-400

Таким чином, Lockheed Martin демонструє, що ВПС у цій ситуації не потрібно залучати додаткові засоби для боротьби з неочікуваними загрозами. Замість цього вони використовують сили найближчого армійського підрозділу.

Читайте також: МіГ-29К "в прольоті": F-18 Super Hornet збирається вдарити по російському експорту