xcounter
#

ВМС України вдруге за останній місяць провели навчання в Азовському морі

968
МБАКи вийшли на захист нашого побережжя від можливого десанту РФ
МБАКи вийшли на захист нашого побережжя від можливого десанту РФ

Наші військово-морські сили готувались діяти за умов, що країна-агресор задіє засоби РЕБ та бойову авіацію. При цьому управління діями наших кораблів та катерів здійснювалось англійською мовою

вЗбройні Сили України системно працюють над посиленням оборони в Азовському регіоні. Зокрема, днями відбулось комплексне тактичне навчання, яке провела корабельна група ВМС України.

Про факт проведення таких навчань розповіла прес-служба наших Військово-Морських Сил.

Читайте також: Велика Британія після 10 років перерви відродила свою протичовнову авіацію
Два малі броньовані артилерійські катери ВМС України в Азовському морі під час навчань, серпень 2021 року

Наші військові моряки відпрацьовували захист морських комунікацій, ураження малих надводних цілей противника та підтримку дій наших сухопутних частинна приморському напрямку за умов, що противник (тобто РФ) застосовує засоби радіоелектронної боротьби, тактичну авіацію та ракетне озброєння.

Корабель управління "Донбас" та один із МБАКів ВМС України в Азовському морі, серпень 2021 року

Основними епізодами цього навчання були виявлення та знищення БПЛА та засобів доставки диверсійно-розвідувальних груп противника, ізоляція визначеної ділянки морського узбережжя, недопущення блокування баз наших ВМС в Азовському морі, пошук і ураження тактичних груп малих швидкісних катерів умовного противника.

Вогонь із кормової артустановки одного із МБАКів ВМС України, Азовське море, серпень 2021 року

Паралельно – екіпажі наших кораблів та катерів в Азовському морі виконали моніторинг надводної обстановки та вчились надавати допомогу аварійному судну.

Прес-офіцери наших ВМС окремо наголосили, що усі елементи цих навчань відпрацьовувались із використанням стандартів НАТО, а управління тактичною групою кораблів здійснювалось англійською мовою.

Екіпаж корабля управління "Донбас" відпрацьовує виконання рятувальної операції, Азовське море, серпень 2021 року

Нагадаємо, 30 липня цього року відбулись спільні навчання ВМС та Морської охорони в Азовському морі. І для цих навчань був задіяний вся номенклатура плавскладу – від човнів із жорстким каркасом до сторожових кораблів та МБАКів.

Головне завдання, яке відпрацьовувалось під час цих навчань – зрив можливого десанту росіян в Приазов’ї.

На фото - корабель Морської охорони "Донбас" та один із МБАКів ВМС України під час навчань, липень 2021 року

Також Defense Express розповідало, що протягом 2021-2022 років у Бердянську відбудеться розбудова військово-морської бази "Схід", в якій можна буде розмістити до трьох дивізіонів патрульних катерів. На цій ВМБ "Схід" також мають бути розміщені протидиверсійні сили, сили забезпечення, батальйон морської піхоти та артдивізіон.

МБАКи типу “Гюрза-М” в порту "Бердянськ", фото ілюстративне
Читайте також: Київ прийматиме "морський" парад, до столиці прибула флотилія ВМС України