xcounter
#

Військові 47-ї бригади розповіли про плюси американських танків Abrams M1A1 SA і що їм не вистачає

9221
Всі фото — скріншоти з відео Армія TV
Всі фото — скріншоти з відео Армія TV

Всього США поставили Україні 31 танк Abrams — що про них говорять наші танкісти

Нещодавно західні ЗМІ повідомили, що ЗСУ нібито відвели з передової американські основні бойові танки Abrams, але згодом у 47-й окремій механізованій бригаді спростували цю інформацію, заявивши, що ці машини чудово зарекомендували себе на полі бою і ховати від ворога їх не будуть, а тим паче залишати піхоту без підтримки цих танків.

Водночас вчора, 6 травня, Військове телебачення Україні Армія TV випустила відео, в якому зокрема поспілкувалися з танкістами 47-ї бригади, які б’ють рашистів на американських Abrams і які розповіли про переваги та недоліки цих танків.

Читайте також: ЗСУ посилились штурмовим M1150 ABV: гібрид MICLIC та Abrams

На відео з 32:21

"Його основна перевага — це його точність, його шикарна стабілізація і його маневреність, попри його велику вагу", — розповідає про Abrams M1A1 SA командир цього танку Дмитро.

З найбільших недоліків військовий називає відсутність броні зі збідненого урану і наголошує на потребі у динамічного захисту на башті. "Найперше, що ми б хотіли від наших американських партнерів — щоб нам надали динамічну броню, щоб у нас були захищені не тільки боки, а й башта, щоб підвищити рівень виживання екіпажів".

На відео демонструється машина із динамічним захистом ARAT. "Вона [динамічна броня] свою справу виконує добре. Якщо ПТРК влітає сюди, якийсь там "Корнет" чи щось подібне, вона загалом спрацьовує, відбиває", — розповідає командир танка про ефективність цього динамічного захисту.

Щодо завдань, які виконує Abrams, то військовий відзначає, що працюють як по піхоті, так і по техніці. З останніх влучань — добили ворожий Т-62, який був уражений FPV-дроном. Заяви західних ЗМІ про відведення танків з передової військовий категорично спростовує: "Брехня повна, хай ворог навіть не сподівається. Все залежить від обстановки, розумієте, ми не воюємо чисто танк виїжджає на танк. Якби так було, питань немає — Т-72 не стояв би й поряд".

"Танк пристосований до ведення боїв як в денний час, так і вночі. Тепловізори хороші, дозволяють працювати. Але знову ж таки треба пам’ятати, що ворог не стоїть на місці, тому на нас вночі так само полюють, як і в день", — зауважує командир танка.

Про боєприпаси відзначає наступне: "У нього є бронебійні снаряди зі збідненим ураном, працюють класно, прошивають броню. Хотілося б, знову ж таки, від американських партнерів більшого асортименту, зокрема уламкових снарядів. Дозволило б виконувати ширший спектр задач".

Читайте також: Як ЗСУ використовують танки M1 Abrams проти рашистів біля Авдіївки