xcounter
#

Як ЗСУ використовують танки M1 Abrams проти рашистів біля Авдіївки

8864
M1 Abrams ЗСУ в боях проти росіян на Авдіївському напрямку, лютий 2024 року, стоп-кадр з відео прес-служби 47ої бригади
M1 Abrams ЗСУ в боях проти росіян на Авдіївському напрямку, лютий 2024 року, стоп-кадр з відео прес-служби 47ої бригади

За якою тактикою використовуються ці машини, і які фактори впливають

Наприкінці лютого 2024 року стало відомо про те, що в строю 47-ої механізованої бригади ЗСУ використовуються американські танки M1 Abrams, котрі на той момент вже понад місяць знищували російських окупантів на Авдіївському напрямку. Новина була сенсаційною, бо це вперше в своїй історії Abrams воював проти армії РФ, але після того виникла певна "прогалина" в інформації про те, як ці танки показують себе в протистоянні рашистам.

Але тепер маємо деякі суттєві деталі, які дозволяють цю прогалину закрити і таки описати, як "Абрамси" зараз воюють проти РФ, і на якому напрямку це відбувається.

Читайте також: До 150 доларів за машинний зір FPV-дрона: Мадяр показав готове рішення рашистів
M1A1SA в строю ЗСУ, осінь 2023 року, фото з відкритих джерел

Зокрема, маємо інтерв’ю, яке дав боєць 47-ої бригади під позивним "Азимут" директорові інформаційно-консалтингової агенції Defense Express Сергієві Згурцеві в рамках спільного проекту з телеканалом "Еспресо". Там наш захисник розповів зокрема, що в боях проти ворога на Авдіївському напрямку Сили оборони України продовжують використовувати танки Abrams та БМП Bradley.

Однак після того, як росіяни зайшли та закріпились на Коксохімі, у них з'явилась можливість ефективніше використовувати протитанкові комплекси. Тому бронетехніки Сили оборони України доводиться зараз працювати по загарбникам із більшої дистанції, аніж раніше.

По цій же темі також можемо знайти огляд автора польського порталу Defence24 Марціна Гаведи (Marcin Gaweda), і там ми можемо прочитати наступні твердження.

Щоб знищувати ворога на Авдіївському напрямку, наші воїни використовують комплексно усі наявні сили та засоби, зокрема ті самі танки Abrams, котрі разом з БМП Bradley та іншими видами бронемашин зведені в так звані "тактичні групи", завдання яких – пряма підтримка піхоти на полі бою, як під час оборони, так і під час контратак. При цьому автор стверджує, що доволі часто при виконанні своїх завдань наші "Абрамси" працюють навіть одиночно.

Спростувати чи підтвердити ці твердження в попередньому абзаці поки можливості немає, але можемо їх взяти до уваги як цікаву інформацію.

Раніше Defense Express писав про те, чи воювала Армія США на Bradley в обороні, так як ЗСУ під Авдіївкою.

Доставка залізницею на німецький полігон Графенвер американських M1 Abrams, що використовувались для навчання бійців ЗСУ, 14 травня 2023 року, фото - US Air National Guard photo by Airman 1st Class Tylon Chapman
Читайте також: У Pearson Engineering розповіли, що отримали контракт на постачання обладнання для України