xcounter
#

У Pearson Engineering розповіли, що отримали контракт на постачання обладнання для України

8311
MineWolf 370, фото — Pearson Engineering
MineWolf 370, фото — Pearson Engineering

Сьогодні Україна є найбільш замінованою країною у світі, і проведення робіт у цьому напрямку, а також постачання необхідної техніки та комплектуючих, також є важливою допомогою

Компанія Pearson Engineering на своєму офіційному сайті розповідає, що уклала з оборонним відомством Великої Британії контракт на постачання спеціального обладнання для Збройних Сил України для боротьби з мінами та саморобними вибуховими пристроями — від імені країни та Міжнародного фонду для України контракт з Pearson Engineering був укладений компанією Defense Equipment & Support (DE&S). Ця угода є частиною пакета підтримки технічного обслуговування вартістю понад 100 млн фунтів стерлінгів, про який було оголошено у жовтні 2023 року.

"Контракт включає постачання багатоцільових інтерфейсів для транспортних засобів, які дозволяють бронетехніці, що вже є в Україні, використовувати протимінні плуги самозахисту, які подарувала та відремонтувала Pearson Engineering", — відзначається у повідомленні компанії. Там також наголошують, що завдяки поставленому обладнанню Україна зможе використовувати широкий спектр інших видів наземної техніки для протидії як природнім, так і штучним перешкодам.

Читайте також: Проблеми із запчастинами є навіть до польських PT-91M в Малайзії, хоча хто б уявив

У компанії відзначають, що зокрема вже були поставлені дистанційно керовані машини розмінування MW370. Обладнання постачається разом з необхідними комплексними запасними частинами та пакетами забезпечення, щоб була можливість забезпечити його підтримку вже безпосередньо в Україні.

"Ми продовжуємо співпрацювати з нашими промисловими партнерами, щоб гарантувати, що Україна має можливості з розмінування і знешкодження боєприпасів, необхідні їй як для поточної боротьби, так і в інтересах безпечнішого та захищенішого середовища для народу України у довгостроковій перспективі", — відзначила генерал-майор Анна-Лі Рейлі, керівник відділу стратегічних можливостей, взаємодії та операцій DE&S.

У Pearson Engineering також відзначають, що цей контракт йде слідом за співробітництвом з німецькою Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) щодо постачання мінних плугів в Україну.

Раніше Defense Express розповідав, як британці роблять гусениці для бронетехніки Збройних Сил України, використовуючи як музейні експонати, так і документацію часів Холодної війни.

Читайте також: Rheinmetall отримав замовлення на 100 тисяч мін - скільки коштує одна мінометна міна