xcounter
#

У Росії чекають на першу поразку С-400 та бояться за майбутнє власних дронів та експорту

16197
Фото: Віталій Кузьмін
Фото: Віталій Кузьмін

"Робобліц" не на нашу користь", – так в РФ коментують події в Нагірному Карабасі, де безпілотники з кожним днем знищують все більше російської техніки, зокрема комплексів ППО

"На пропаганду Баку все не спишеш". Такі повідомлення починають з’являтися в російських медіа. Здається, що в РФ потроху починають звикати до нової реальності. А вона в тому, що ледь не кожного дня азербайджанські дрони дають зрозуміти, що російська зброя їм не суперник.

Так, нещодавно міноборони Азербайджану повідомило про знищення одразу трьох "Тор-М2КМ", а також пускових установок комплексу С-300ПС.

Читайте також: У Вірменії вихваляються збитим Bayraktar TB2, однак докази викликають сумніви в Азербайджану – і ось чому (оновлено)

Тож у РФ вже просто вимушені визнати, що після поразок ЗРК “Панцирь-С1” в Сирії та Лівії картина для перспектив збройового експорту РФ вимальовується не радісна, а репутація їхніх зенітних систем дуже постраждала.

Крім того, в агресори є значні прогалини й в напрямку ударних дронів. "Відставання РФ у частині ударних дронів грає рокову роль", – в Росії вже чекають офіційні пояснення міноборони з цього приводу.

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 продовжує "кошмарити" російську техніку

Дрони вже змінили концепцію ведення війни та в реальних боях знищують направо і наліво комплекси ППО російського виробництва, тож у РФ вже думають над наступним питанням: "Чи варто чекати першої поразки С-400?"

Поки у світі створюють "РСЗВ" з баражуючих боєприпасів, Росія й надалі продовжує втрачати час. І хоча в стані агресора вже трохи почали "чухатися" у цьому напрямку, сподіваємося, що робити це вони будуть ще дуже довго.

Читайте також: Три тижні протистояння в Нагірному Карабасі: 633:1 на користь Bayraktar TB2