xcounter
#

У РФ знову "підстав для паніки немає": як розвивається контрнаступ ЗСУ на Лиман

Орієнтовна ситуація на фронті за даними DeepState
Орієнтовна ситуація на фронті за даними DeepState
8296

Поступовий наступ ЗСУ на північ від Лиману створює вкрай цікаву ситуацію ідентичну звільненню Ізюму

Збройні Сили України продовжують вести поетапний контрнаступ проти окупаційних військ РФ у районі Лиману на стику адміністративних меж Харківської, Луганської та Донецьких областей.

Цей контрнаступ є логічним продовженням Куп'янської офензиви і проходить вже на східному березі річки Оскіл, яку було успішно форсовано, а плацдарми на лівому березі розширено попри активне "спалювання" командуванням РФ значних резервів у вигляді "мобіків" з "ЛДНР" та БТГр зі складу частин регулярної армії.

Читайте також: Армія США перевіряє, як швидко зможе розгонути свої HIMARS на сході у випадку нападу РФ на країни Балтії

З огляду на наявні мапи просування, які підтверджені геолокованими фото та відео ЗСУ з боями успішно просуваються від Лозового у напряму Новолюбівки з планом виходу на рубіж річки Жеребець. Про це свідчать дані і від української спільноти DeepState, так і американського аналітичного центру Institute for the Study of War.

Орієнтовна ситуація на фронті за даними ISW
Орієнтовна ситуація на фронті за даними ISW

Таким чином ситцація для угрупування противника у Лимані становиться вкрай "цікавою" через його відсічення з півночі та залишенням єдиного транспортного коридору малої пропускної спроможності через Зарічне-Торське, яке вже й так перебуває під вогневим контролем ЗСУ. Ця ситуація доволі схожа з операцією зі звільнення Ізюму.

Звільнення Лиману
Конфігурація прориву ЗСУ перед звільнення Ізюму та поточна у районі Лиману (DeepState)

Водночас рашиські пропагандисти малюють ще більш загрозливішу картину для власних військ з непідтвердженим просуванням ЗСУ з плацдарму на північному березі Сіверського Донця та виходом українських сил на рубіж Зарічне-Торське зі східного напряму та розширення наступу з цього ж плацдарму на Кремінну.

Орієнтовна ситуація на фронті за даними ISW
Так рашисти бачать ситуацію на фронті

Відносно "рашиської мапи" є цілий ряд питань, бо це може бути спеціальне "малювання" вигаданої ситуації для її подальшого "героїчного вирішення".

Але у будь-якому випадку у деяких так званих рашиських "воєнкорів" вже пробігає вкрай цікаве формулювання відносно долі угрупування армії РФ у Лимані - "підстав для паніки немає". Саме такі фрази рашисти масово почали розповсюджувати під час вдалого контрнаступу ЗСУ та звільнення Ізюму.

Читайте також: "Газовики" переробили трофейний МТ-ЛБ на "кустарну САУ", з якої стрілятимуть бійці ТрО