xcounter
#

"Газовики" переробили трофейний МТ-ЛБ на "кустарну САУ", з якої стрілятимуть бійці ТрО

6574
Імпровізована САУ на шасі МТ-ЛБ підрозділу "Кракен", серпень 2022 року, фото ілюстративне
Імпровізована САУ на шасі МТ-ЛБ підрозділу "Кракен", серпень 2022 року, фото ілюстративне

Якщо "мотолигу" використати як "лафет на гусеницях", дальність стрільби з "Рапіри" збільшується на 2-3 кілометри

Державне підприємство "Укртрансгаз" розповіло, що одна із філій "Оператора газосховищ України" виготовили самохідну артилерійську установку на базі трофейного тягача МТ-ЛБ, в якості озброєння була використана наша протитанкова гармата МТ-12 "Рапіра".

Замовником таких робіт стали бійці одного із загонів територіальної оборони. Конкретні час та місце дії прес-служба держпідприємства розкривати не стала.

Читайте також: Як трофейний МТ-ЛБ можна перетворити на "винищувач танків" з "Рапірою" (відео)

"Газовики" в загальних рисах розповіли, що над створенням такої "кустарної САУ" команда із шести спеціалістів працювала протягом 2 тижнів. Для робіт також долучили "фахівців профільного університету", які підказали, як можна змінити кут стрільби "Рапіри" і так збільшити далекобійність пострілів на 2-3 км більше.

Автори повідомлення говорять, що ця артустановка уже пройшла усі необхідні випробування, і скоро "відправиться на фронт неподалік російського кордону". І що "газовики" уже мають від наших військових нове замовлення ще на дві такі "імпровізовані САУ".

Імпровізована САУ на шасі МТ-ЛБ підрозділу "Кракен", зображення – Ukraine Weapon Treacker, серпень 2022 року

Це уже третя саморобна артилерійська установка із використанням гармати МТ-12 "Рапіра" на шасі МТ-ЛБ. Першу таку САУ показали бійці спецпідрозділу "Кракен" у серпні 2022 року. У них це був по суті "лафет на гусеницях", і де там мала розміщуватись обслуга – питання залишилось відкрите. Другу таку машину - бійці 59-ої механізованої бригади ЗСУ у тому ж серпні 2022 року, їхня САУ на базі "мотолиги" мала аналогічні особливості та недоліки.

Очевидно, що "газовики" врахували цей момент, і облаштували на "мотолизі" місця для обслуги МТ-12, хоча рівень їх захисту на такій машині лишає бажати кращого.

Імпровізована САУ на базі МТ-ЛБ з використанням МТ-12 "Рапіра" 59-ої механізованої бригади, серпень 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ використали музейні бронемашини для захисту Києва від рашистів (фото)