xcounter
#

У НАТО "благословили" ЗСУ на удари по військових та логістичних об'єктах на території РФ із західної зброї

У НАТО "благословили" ЗСУ на удари по військових та логістичних об'єктах на території РФ із західної зброї
23121

Удари по об'єктах РФ на території країни-агресора всією наявною у ЗСУ зброєю - абсолютно законні, підкреслили у Лондоні

Міністр з питань збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі повідомив, що Збройні Сили України мають абсолютне право на застосування переданої союзниками зброї для ударів по військових та логістичних об'єктах противника на території РФ.

Таку заяву він зробив під час інтерв'ю в ефірі Times Radio, відповідаючи на конкретні запитання журналіста.

Читайте також: Високоточний снаряд M982 Excalibur для ЗСУ: на що здатний цей боєприпас

Як підкреслив британський високопосадовець, через те, що РФ здійснила напад, то Україна "може завдати удару вглиб супротивника, щоб атакувати його логістичні лінії, запаси палива, склади боєприпасів, і це частина війни". Більше того, за словами Джеймса Гіппі союзники вже передали зброю, яка дозволяє України знищувати цілі на необхідній дальності від кордонів.

"Цілком легітимно з боку України цілитись у тили РФ, щоб порушити логістику, яка безпосередньо сприяє смертям та різанині на українській землі", - підкреслив Джеймс Гіппі.

Зазначимо, що Головне управління розвідки МОУ зробило вкрай цікаву публікацію про застосування проти рашистів на Донбасі нової реактивної системи залпового вогню, натякнувши, що це можуть бути M270 та M142 HIMARS.

M270
M270

Ці універсальні пускові установки можуть використовувати цілий спектр некерованих, високоточних та балістичних тактичних ракет із рубежами дії до 45, 70 та 300 км. Це і є та сама "довга рука", яка вкрай необхідна Збройним Силам України.

Також слід нагадати, що буквально на днях у російському Брянську сталась масштабна пожежа. Горіли дві нафтобази, одна з яких на території військової частини. І поки у РФ вже почались розмови про використання ударних БПЛА, скоріш за все вся справа у недопалках, які рашиські солдати кидають куди не треба. Почути, як летять такі недопалки можливо на відео з камери спостереження.

Читайте також: Німеччину "дотиснули", Україна отримає 30 зенітних самохідних установок Gepard