xcounter
#

Пекельна ніч у Брянську: нафтобаза нафтопроводу "Дружба", артилерійська база, та поїзд під укіс (фото та відео)

25534
Пекельна ніч у Брянську: нафтобаза нафтопроводу "Дружба", артилерійська база, та поїзд під укіс (фото та відео)

Причини пожеж на нафтобазі та військовій частині у Брянську поки у РФ офіційно не назвали

У Брянську в уночі 25 квітня відбулась ціла серія пожеж на стратегічних об'єктах. Мова йде про нафтобазу, яка належить до нафтопроводу "Дружба" та експлуатується відповідним підрозділом компанії "Транснефть".

Також існують повідомлення про пожежу на 120-у арсеналі Головного ракетно-артилерійського управління, в/ч 42696. А у Брянській області на ділянці Жуковка-Клетня, яку використовують для переміщення рашиської військової техніки з/в Білорусь, зійшов з рейок локомотив у наслідок "розмиву насипи залізничного полотна".

Читайте також: Росіяни перекинули із Далекого Сходу в Куп’янськ свої модернізовані БМП-1

Пожежа на нафтобазах у Брянську

Інформація про пожежі у Брянську на нафтобазах почали надходити близько 2 ночі 25 квітня. Перша, яка відноситься до нафтопроводу "Дружба", містить близько 30 резервуарів з нафтою.

Як пишуть місцеві видання, жителі перед початком пожежі почули хлопок.

Через 15 хвилин після початку першої пожежі був ще один "хлопок" на цей раз на території військової частини на якій знаходиться вісім резервуарів з дизельним пальним.

Відстань між двома цими об'єктами близько 600 метрів. Сама військова частина, судячи з усього відноситься до 120-у арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління РФ, в/ч 42696.

Також відомо, що обом пожежам присвоєно максимальну категорію складності.

120-ий арсенал Головного ракетно-артилерійського управління РФ

Завдяки тому, що Google значно покращив якість супутникових знімків тепер є можливість детально роздивитися що саме могло перебувати на території військової частини на якій вірує одна з пожеж.

Зокрема на цій базі зберігання видно близько 40 одиниць техніки схожих на самохідні артилерійські системи, автомобільні трали, а також значна кількість контейнерів та цистерн, частин з яких знаходяться в обвалівках.

Станом на публікацію цього матеріалу ЗМІ РФ повідомили, що пожежа на території військової частини локалізована на площі 1500 кв.м

Поїзд під укіс

За декілька годин до цих подій у Брянській області поблизу населеного пункту Клетня у 60 км від обласного центру зійшов з рейок маневровий потяг. Відповідно до офіційних заяв влади причиною став "розмив насипи залізничного полотна".

Слід зазначити, що ця ділянка залізниці використовується для перекидання військ з або на територію Білорусі.

Щодо причин всіх цих несподіванок, які спіткали Брянщину, то можливо зробити припущення, що причиною цього стало недотримання правил безпеки. Зокрема якісь рашиський солдат міг просто кинути один-два недопалка, які призвели до "хлопка із подальшим задимленням".

Читайте також: "Нічний жах" для танків ворога або П’ять найкращих пострілів ПТРК "Стугна" у війні з РФ
ТЕГИ Війна