xcounter
#

У Білорусі вкрай несподівано почали розбирати польові табори підготовки рашистів (супутникові знімки)

11315
У Білорусі вкрай несподівано почали розбирати польові табори підготовки рашистів (супутникові знімки)

Одразу три табори рашистів, на яких могли проходити навчання до 5 тисяч осіб, демонтовані

Завдяки супутниковим знімкам від Planet Labs вдалось зафіксувати згортання польових таборів з підготовки російських мобілізованих у Білорусі.

Відповідні знімки було оприлюднено білоруською "Радіо Свобода", на яких зафіксовано вже пусті майданчики у районі полігону "Обуз-Лесновский" під Барановичами, "Лепельский" у Вітебський області, а також "Репища" під Осиповичами, що недалеко від Бобруйська.

Читайте також: США хотіли викупити у Болгарії С-300 для України за 200 мільйонів, але та відмовилась - ЗМІ
полігон Обуз-Лесновский під Барановичами
Польовий табір на полігоні "Обуз-Лесновский" під Барановичами

Всі нові знімки датовані 4 липня, водночас згортання наметів скоріш за все розпочалось 2-3 липня, тобто декілька днів тому, при цьому на полігоні "Лепельский" воно на дату зйомки ще тривало. Але треба зазначити, що згортання таборів почалось раніше, бо окрім самих наметів необхідно вивезти всю техніку та інше майно.

Табір Репища білорусь
Табір на полігоні "Реипща" у Білорусі, фото 2 та 4 липня

Загалом на цих таборах підготовку могли одночасно проходити близько 5 тисяч особового складу, орієнтовно табір на полігоні "Обуз-Лесновский" вміщував 3 тисячі осіб, "Лепельский" - 1,5 тисячі, а найменший "Репища" - 600 осіб.

Але зазначимо, що це далеко не всі табори, які РФ використала для підготовки мобілізованих, бо загальна кількість рашистів, яка навчалась на території Білорусі сягала 10-11 тисяч. А загальний план, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, охоплював можливість одночасного розміщення до 20 тисяч.

Лепельский табір Білорусь
Табір на полігоні "Лепельский"

Тобто скорочення таборів - це точно не те, що означало б збільшення кількості рашистів, які мали проходити тренування у Білорусі після мобілізації. Водночас остаточно говорити про те, що йде скорочення масштабів участі Мінська у цьому процесі доволі рано.

Зрештою, нібито спеціально для так званої "ЧВК "Вагнер", поблизу селища Ціль, де знаходиться пункт постійної дислокації 465-ої ракетної бригади (поряд також знаходиться полігон під Осиповичами) нещодавно був розгорнутий поки пустий польовий табір. Й можливо він просто буде збільшений, бо заявлено, що "вагнерівці" будуть займатись тренуванням мобілізованих.

полігон вагнер білорусь
Наметове містечко у районі н.п. Цель

Також не виключно, що за цей час не було вирішено питання з розміщенням особового складу у казармах збройних сил Білорусі. Бо насправді всі ці табори з'явились ще 9 місяців тому, а це вже достатній строк для проведення ремонту чи навіть будівництву нових казарм.

З іншого боку, за цей же час у самій РФ могли наростити інфраструктуру для навчання поповнення, яка дала повний збій під час так званої часткової мобілізації. Окрім того, Кремль схоже вирішив не повторювати таку практику одночасного призову значного поповнення й перейшов на значно менші одночасні об'єми, але на постійній щоденній основі.

Читайте також: Що відбувається з Т-90М "Прорив" після влучання "розумного снаряда" типу SMArt 155 (відео)
ТЕГИ Війна