xcounter
#

Армія РФ збільшила кількість військових у Білорусі до 10 тисяч, "чмобіків" планують тренувати місяць

1407
Армія РФ збільшила кількість військових у Білорусі до 10 тисяч, "чмобіків" планують тренувати місяць

За 10 днів армія РФ втричі збільшила кількість перекинутих військ у Білорусі

Армія РФ збільшує кількість свого угрупування у Білорусі, про що говорять ряд власних джерел Defense Express. За наявною інформацією мова йде про близько 10 тисяч військових, що на 1 тисячу більше ніж навіть за офіційною заявою Мінська.

Також можливо й оцінити темпи перекидання угрупування. На рівні 23 жовтня було відомо про 3-3,5 тисячі, на рівні кінця жовтня - 4,3 тисячі про що повідомив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Читайте також: ​Звідки в Ірану взагалі ракети: хто допомагав та який рівень технологій
армія білорусі

Ядром угруповань, які активно перебазовуються у Білорусь залишаються частини 2-ої мотострілецької дивізії 1-ої танкової армії РФ, також відомої, як "Таманська". При цьому близько 80% складають "частково мобілізовані".

Найбільша кількість, близько 5,5-6,5 тисяч осіб розміщено на 230-му загальновійськовому полігоні під Барановичами, де за наявною інформацією розміщені мотострілецькі підрозділи. Також використовуються полігони 103-ої повітряно-десантної бригади, 19-ої окремої механізованої бригади у Вітебській області та 51-ої артилерійської бригади в Могильовській області. Але відомо про значний некомплект військової техніки.

Окрім того, у самих збройних силах Білорусії проходять активні навчання, зокрема й "оперативні збори командного складу".

армія білорусі

Попередньо російським військовим оголошено про терміни тренувань до кінця листопада. Скоріш за все, саме за цей час командування РФ має докинути до Білорусі важку бронетехніку, артилерію та інше озброєння.

Читайте також: Окупанти в Криму можуть отримати два нові корвети на 16 "Калібрів", кораблі уже рік на випробуваннях