xcounter
#

Штурмовик розбився, розрахунки із M167 Vulcan схибили - наявний результат для Кореї з відбиття атаки дронів КНДР

Розрахунок південнокорейської зенітної установки M167, ілюстративне фото з відкритих джерел
Розрахунок південнокорейської зенітної установки M167, ілюстративне фото з відкритих джерел
18881

І цей приклад демонструє, що під час боротьби з "літаючими мопедами" та іншими повітряними цілями рашистів не існує універсальних інструментів на рівні панацеї

Північна Корея учора 26 грудня 2022 року атакувала повітряний простір Південної Кореї за допомогою своїх безпілотників, і південнокорейські військові відбити цю атаку так і не змогли.

У відкритих джерелах нема вказівки, яку саме кількість безпілотників запустила КНДР. Але є вказівка, що військові Республіки Корея для їх перехоплення підіймали у повітря ударні гвинтокрили та бойові літаки, зокрема турбогвинтові легкі штурмовики КА-1.

Читайте також: Німеччина хоче захистити базу ремонту техніки для ЗСУ від ракет чи "мопедів" рашистів
Безпілотник КНДР, що став трофеєм військових Південної Кореї у 2017 році, зображення з відкритих джерел

По "літаючим мопедам" Північної Кореї було виконано понад 100 пострілів, жоден з яких не був успішним. Більш того - один із північнокорейських БПЛА зміг навіть долетіти до Сеулу, столиці Південної Кореї. Через що мінімум на годину довелось призупинити вильоти із аеропортів Інчхон та Кімпо, розташованих навколо південнокорейської столиці.

Мало того, що жоден із дронів КНДР збити не вдалось, так ще й південнокорейська армія зазнала втрат в ході інциденту - по невідомим причинам розбився один КА-1, обидва члени екіпажу літака врятувались.

Південнокорейський штурмовик КА-1, ілюстративне фото з відкритих джерел

У відкритих джерелах можна знайти згадку, що зараз Північна Корея має в своєму розпорядженні аж 1000 малорозмірних безпілотників двох типів – розвідувальний Banghyun (копія китайського D-4) та розвідувально-ударний Durumi. Тому в цьому випадку епітет "літаючий мопед" підходить цілком.

А вчорашній епізод із провалом Південної Кореї в боротьбі з північнокорейськими БПЛА для нас показовий ось в якому плані. Після перших рашистських ударів по Києву та іншим містам України за допомогою іранських Shahed у нашому інформпросторі почав бити буквально "фонтан ідей", як боротись із такою загрозою.

В переліку найбільш епічних були пропозиції купити турбогвинтові штурмовики Tucano для "відстрілу" російських дронів-камікадзе в стилі повітряних боїв Другої світової. Або ж – ледь чи не кожну "висотку" в столиці та інших містах-"мільйонниках" "оздобити" зенітними артустановками типу M167, як це зроблено в тому ж Сеулі, столиці Південної Кореї.

Розрахунок південнокорейської зенітної установки M167, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як бачимо, у розпорядженні південнокорейських військових насправді були обидва інструменти з розряду панацеї - і M167 Vulcan, і декілька десятків літаків-аналогів Tucano (The Military Balance 2022 говорить про наявність в Південної Кореї 83 літаків КТ-1 та похідних від нього, зокрема КА-1). Тим не менш, армія Південної Кореї відбити атаку ворожих дронів на свою столицю не змогла. Хоча здавалось би, що там має бути "заточеність" на боротьбу саме з малорозмірними повітряними цілями: наприклад, у випадку "великої війни" КНДР на повному серйозі планує закидати в Південну Корею диверсантів за допомогою двох сотень Ан-2.

Цей приклад підказує нам - при боротьбі з дронами-камікадзе та іншими повітряними цілями рашистів насправді нема інструментів, що можуть спрацювати як панацея. І все вирішує в першу чергу саме організація протиповітряної оборони із наявних сил та засобів.

Безпілотник КНДР, що став трофеєм військових Південної Кореї у 2017 році, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Польща отримала дві батареї систем Pilica для захисту Варшави від ракет чи "літаючих мопедів"