xcounter
#

Скільки Ту-95МС та Ту-160 стоїть на авіабазі "Енгельс", і скільки з них можуть бути готові до удару

58617
Рашистські Ту-160 на аеродромі "Енгельс", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистські Ту-160 на аеродромі "Енгельс", ілюстративне фото з відкритих джерел

І що ще потрібно росіянам, щоб забезпечити черговий ракетний обстріл України

Словосполучення "авіабаза "Енгельс"" в останні декілька днів чуло вже безліч українців – очікується, що саме з цього летовища орки можуть завдати черговий ракетний удар по нашій енергетичній інфраструктурі. Тим більш, у відкритому доступі були повідомлення про перекидання росіянами на "Енгельс" п’яти бомбардувальників Ту-95МС, що може бути ознакою до підготовки чергового ракетного обстрілу.

Ресурс liveuamap виклав у відкритий доступ новий супутниковий знімок рашистського аеродрому "Енгельс", зроблений 28 листопада 2022 року. Для більшої зручності автори ресурсу "розподілили" зображення на три "шари", на кожному з яких ми можемо "прочитати" доволі специфічну інформацію.

Читайте також: Повітряний міст з Китаю до РФ: ситуація загрозливіша ніж вважалось - зростання втричі, залучено шість бортів
Російський аеродром "Енгельс" станом на 28 листопада 2022 року, зображення - liveuamap

Наприклад, на шарах 2 і 3 ми можемо підрахувати, що зараз на аеродромі "Енгельс" стоять загалом 14 стратегічних бомбардувальників типу Ту-95МС (синій колір фюзеляжу), та 4 стратегічні бомбардувальники типу Ту-160 (білий колір фюзеляжу). Таким чином, в одному місці росіяни зараз зосередили близько 20% флоту своїх Ту-95МС та 20% флоту своїх Ту-160.

Максимальний залп, який зможуть відстріляти ці всі літаки під час одного вильоту – до 132 крилатих ракет типів Х-555 та Х-101.

Посадка рашистського Ту-95МС на аеродром "Енгельс", ілюстративне фото довоєнних часів

Але не менш цікавим виглядає "зоопарк" літаків росіян, який ми можемо побачити на шарі 1. Зліва, білий, найбільший за розміром – військово-транспортний Ан-124. Зазвичай такі літаки рашисти використовують для 1) доставки термінових і таємних вантажів, і 2) щоб мінімізувати охорону для вантажу на борту. Чергова партія крилатих ракет або якийсь агрегат для підготовки під це визначення підходить ідеально.

Посередині – чотири літаки менші за розміром, очевидно – або Ил-76 (для доставки ракет), або найбільш ймовірно – літаки-заправники типу Ил-78. "Повітряні танкери" - то неодмінний атрибут "дальньої авіації" "ВКС РФ". З іншої сторони, в Ту-95МС та Ту-160 – дальність цілком достатня для ударів по Україні, дозаправка у повітрі навряд чи потрібна. Але тут не варто виключати, що орки цілком можуть намагатись відпрацьовувати концепцію "в стилі ВПС США" - підйом невеликої кількості стратегічних бомбардувальників із порожніми баками, та дозаправку до повних баків уже під час польоту.

Рашисти відпрацьовують дозаправку Ту-160 у повітрі за допомогою Ил-78, ілюстративне фото довоєнних часів

А крайній зправа, найменшого розміру – схоже, це Ту-134УБЛ. В радянські часи такі літаки використовувались саме для тренування льотчиків стратегічної авіації. Уже путінська РФ "поставила на потік" переробку Ту-134УБЛ на "VIP-борти" під індексом Ту-134 А-4. Тому цілком можливо, що зараз на аеродромі "Енгельс" перебуває високопоставлений офіцер ЗС РФ, який безпосередньо керує процесом підготовки нового ракетного удару по Україні.

Кількість стратегічних бомбардувальників та допоміжних літаків росіян на аеродромі "Енгельс" яскраво свідчить про посилення рівня небезпеки для України. Тому закликаємо не ігнорувати повітряні тривоги, що звучать в ці дні.

Рашистський Ту-134УБЛ, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Чи потрапить Patriot для України: що стоїть за заявами Польщі та Німеччини та які реальні шанси