xcounter
#

Щоб “полякати” Литву, рашисти знайшли лише дві пускові установки для протикорабельних ракет

77418
Дві пускові установки протикорабельного російського комплексу "Бал", ілюстративне фото з відкритих джерел
Дві пускові установки протикорабельного російського комплексу "Бал", ілюстративне фото з відкритих джерел

Для ударів по Україні росіяни “розстріляли” запас протикорабельних ракет, накопичений на інших флотах ВМФ РФ

РФ розгорнула в своєму "Калінінградському анклаві" додаткову машину з пусковою установкою комплексу “Бал” та додаткову машину з ПУ комплексу “Бастион”.

Для управління стрільбою цих пускових установок рашисти поставили мобільну РЛС “Монолит-Б”, характер розгортання вказує на “демонстрацію загрози” для Литви, пише портал Naval News.

Читайте також: РФ знищує наші термінали для експорту зерна ракетами Х-35 та П-800
Розміщення додаткових пускових установок комплексів "Бал" та "Бастіон" в "Калінінградському" анклаві РФ, інфографіка Naval News

Безумовно, в цьому епізоді росіяни показали цікаву концепцію - використовувати одну мобільну РЛС, щоб управляти стрільбою двох різнорідних берегових протикорабельних комплексів - “Бал” з ракетою Х-35, що має дальність стрільби до 260 км, та “Бастион” з ракетою П-800, фактична дальність стрільби сягає 300 км.

Але ці дві машини з ПУ здатні дати залп максимум в 6 протикорабельних ракет - чотири типу Х-35 та дві П-800. І це не ті кількісні характеристики, які б дозволяли говорити про повноцінну загрозу для Литви від розміщення таких протикорабельних комплексів.

Машина з пусковою установкою протикорабельного комплексу "Бастион" ВМФ РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Окрім того, в своїй спробі “побряцати” перед Литвою розміщенням берегових протикорабельних комплексів Кремль суттєво схибив в стратегічному та географічному сенсах.

Рашисти явно виходили з розрахунку, що судноплавний маршрут повз Калінінград - безальтернативний для сполучення між західною та східною частиною акваторії Балтійського моря. Хоча Польща уже готується до запуску в роботу свого судноплавного каналу через Віслінську косу, мета якого - дати цивільним суднам обходити “Калінінградський анклав”.

Ну і сам факт, що для “залякування” Литви як учасника НАТО в росіян знайшлось лише дві пускові установки для ПРК, вказує - для ударів по Україні ворог “розстріляв” запас протикорабельних ракет, накопичений на інших флотах ВМФ РФ.

Позиція ракетного комплексу "Бастион" орків в тимчасово окупованому Криму, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Росіяни знайшли "оригінальний" спосіб "утилізації" своїх надзвукових ракет "Оникс"