xcounter
#

РФ знищує наші термінали для експорту зерна ракетами Х-35 та П-800

25492
Пуск крилатої ракети Х-35 берегового комплексу "Бал" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск крилатої ракети Х-35 берегового комплексу "Бал" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Щоб остаточно розблокувати експорт нашого зерна морем, над портами України доведеться створити потужну "парасольку ППО"

Учора, 22 червня, орки провели масований ракетний обстріл інфраструктурних об’єктів у Миколаївській та Одеській областях. Із декількох власних джерел Defense Express стали відомі деякі деталі цих обстрілів.

Зокрема відомо, що для проведення учорашніх ударів окупанти використали одразу 10 крилатих ракет – дві ракети типу Х-35 із складу берегового протикорабельного комплексу "Бал" та вісім ракет типу П-800 "Оникс" із складу берегового протикорабельного комплексу "Бастион".

Читайте також: Наші фахівці знайшли збитий "Калибр" з уцілілою бойовою частиною (фото)
Рятувальники гасять пожежу на терміналі для перевалки олії в порту Миколаєва після ракетного удару росіян, 22 червня 2022 року, фото - ГУ ДСНС в Миколаївській області

Мер Миколаєва Сенкевич уже заявив, що в результаті ракетних ударів рашистів було знищено зокрема портовий термінал для перевалки соняшникової олії.

За деякими даними, під час учорашніх ракетних атак по Одещині також було пошкоджено потужності для перевалки зерна на експорт. Декілька "Оніксів", орієнтовно, упали у Вілковому на півдні Одещини, у загрозливій близькості до наших придунайських портів, що зараз є єдиними "воротами" для експорту нашого зерна в Чорному морі.

Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", ілюстративне фото довоєнних часів

Це все вказує на тенденцію, що агресор активно використовує протикорабельні крилаті ракети, щоб знищувати наші потужності для морського експорту зерна.

Відповідно, для розблокування наших портів доведеться не тільки знищити достатню кількість кораблів ЧФ РФ, але й також - організувати "парасольку ППО" над нашими портами, аби орки не могли бити своїми ПКР по нашим припортовим зерносховищам.

Протикорабельний комплекс "Бал" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Чи зможуть орки досягти своєї цілі та повністю паралізувати агроекспорт з Україні – навіть в перспективі. Але можемо уже зауважити, що станом на даний момент рашисти уже відстріляли майже 40 своїх дефіцитних ракет типу П-800 "Оникс".

Читайте також: Росіяни знайшли "оригінальний" спосіб "утилізації" своїх надзвукових ракет "Оникс"