xcounter
#

Росіяни бідкаються, що їм треба заново вчити пілотів МиГ-29К та Су-33 для "Адмирала Кузнецова"

27390
"Адмирал Кузнецов" стоїть на перманентному ремонті, ілюстративне фото з відкритих джерел
"Адмирал Кузнецов" стоїть на перманентному ремонті, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ворог втрачає цінний персонал, поки корабель уже кілька років досі не виходить з ремонту

Російські пропагандистські ресурси повідомляють, що стартував процес підготовки пілотів для літаків типів МиГ-29К та Су-33, котрі в майбутньому мають літати з єдиного авіаносця в складі ВМФ РФ "Адмирал Кузнецов". Поки цей корабель уже 7 років досі стоїть в ремонті й неясно, коли звідти вийде, ворог по суті втратив "кістяк" складу льотчиків, які могли виконувати зліт-посадку з палуби корабля, багато із них уже просто пішло на пенсію, тому й виникає проблема, що кадри треба вчити заново.

Справді, у розпорядженні російських окупантів є тренувальний комплекс НИТКА в тимчасово окупованих Саках, але їм цей майданчик не підходить для повноцінної підготовки, бо на цьому об’єкті не можна імітувати хитавицю та інші фактори, які мають місце під час руху корабля.

Читайте також: Вгатили по переправі через Керченську протоку: у РФ більше немає залізничних поромів (оновлено)
МиГ-29КУБ на палубі "Кузнецова", ілюстративне фото довоєнних часів

На даний момент усі палубні літаки російського флоту зведені у два підрозділі – 279-ий та 100-ий окремі корабельні авіаполки, 279-ий полк озброєний літаками Су-33, 100-ий авіаполк – винищувачами МиГ-29К та МиГ-29КУБ. На початок минулого року росіяни мали в своєму розпорядженні 17 Су-33 та 22 МиГ-29К.

Є певний парадокс – росіяни активно використовували ці палубні літаки для "сухопутних" місій, зокрема по прикриттю з повітря "Північного морського шляху" з аеродромів на Крайній Півночі.

Більш того, наприкінці 2023 року стало відомо про те, що РФ списала на берег МиГ-29К та Су-33 з "Адмирала Кузнецова", для формування з цих літаків окремого змішаного авіакорпусу для Північного флоту, що заодно неоднозначно натякало на реальний стан "Адмирала Кузнецова", котрий по плану мали би вивести з ремонту вже в поточному, 2024 році.

Але ж у тому нюанс, що умови злету із суші навіть для палубної авіації на порядок простіші, аніж при польотах із корабля.

Адмирал Кузнецов" стоїть на перманентному ремонті, ілюстративне фото з відкритих джерел

Наприклад заявляється, що уже наявних пілотів на Су-33 та МиГ-29К доведеться окремо готувати ще 1 рік, щоб у них напрацювались навики злету-посадки на палубу авіаносця. Крім того, окремо треба відточувати навики точного заходу на посадку, і точного приземлення так, щоб літак при посадці одразу зачепив гаком троси аерофінішера.

Більш того, у пілотів палубної авіації, виявляється, є навіть свої "професійні" захворювання спини та очей, які виникають саме при польотах з палуби корабля, мовляв різке гальмування при посадці робить відповідний вплив на спину та голову.

Однак ці всі деталі аж ніяк не говорять про те, що росіяни начебто готові нарешті вивести "Адмирал Кузнецов" із багаторічного ремонту. Якраз навпаки, ворожі пропагандисти самі прямо пишуть - мовляв "добре, що питанням підготовки пілотів зайнялись, поки корабель ще ремонтується на заводі".

Читайте також: Як у РФ змогли посилити своє ППО у тилу на прикладі Туапсе (відео)