xcounter
#

РФ як "під копірку" заявляє про чергову міфічну атаку на свої кораблі у Чорному морі

1635
РФ як "під копірку" заявляє про чергову міфічну атаку на свої кораблі у Чорному морі

Вже традиційно під час такої атаки МО РФ "знищило" всі безекіпажні катери, які нібито намагалися уразити одразу два патрульні кораблі російського флоту в Чорному морі

Російське так зване міністерство оборони сьогодні зранку, 1 серпня, повідомило, про нібито чергову атаку безекіпажних катерів на їхні кораблі у Чорному морі — як повідомляється, під атакою опинилися патрульні кораблі проєкта 22160 "Сергей Котов" та "Василий Быков".

Як розповідає міноборони РФ, ці два кораблі виконували "задачі з контролю судноплавства у південно-західній частині Чорного моря", у 340 км від Севастополя.

Читайте також: РФ показала міні-РЛС, якою хоче захистити Кримський міст від катерів-камікадзе
патрульний корабель Василий Быков
Патрульний корабель "Василий Быков", фото за квітень 2023 року

За легендою МО РФ, російські кораблі атакували три українські безекіпажні катери, які, звісно, були "знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів". Ну і також відзначається, що обидва кораблі — "Сергей Котов" і "Василий Быков" після "успішно відбитої атаки" продовжують виконувати поставлені задачі.

Звичайно, тут передусім варто зауважити, що чергова "атака безекіпажних катерів" на російські кораблі цілком може бути ще однією вигадкою рашистів. Тут якраз можна згадати, що нещодавно МО зробило ледь не аналогічну заяву про атаку безекіпажних катерів на той же патрульний корабель "Сергей Котов" 25 липня цього року.

Тут можна згадати й інші випадки — наприклад, як ще на початку червня МО РФ, розповідаючи про чергову атаку катерів-камікадзе, сплутали день та ніч, а опубліковане відео атаки було склейкою з низки кадрів, за якими важко визначити "успішність" відбиття атаки.

Або ж атаку на розвідувальний корабель "Иван Хурс" у травні цього року, коли після того, як рашисти заявили про "успішно відбиту атаку" з’явилося відео, як один з катерів-камікадзе успішно уражає корабель ЧФ РФ.

Тому насправді предметно про факт сьогоднішньої атаки (чи її відсутності) можна говорити вже при появі офіційних коментарів з української сторони та, що найважливіше, відео ураження чи ж відбиття атаки.

Але також тут можна зауважити такий момент, що навіть сам факт наявності на озброєнні в України безекіпажних катерів-камікадзе щонайменше змушує окупантів, судячи з усього, "вигадувати" такі історії з атаками або ж приховувати факти ураження кораблів, щоб хоч якось зібрати докупи вже давно зруйновану легенду про "непереможний російський флот".

Читайте також: Туреччина показала свій катер-камікадзе, готова за 1 рік зробити 100 одиниць