xcounter
#

Нова атака катерів-камікадзе на корабель рашистів: у МО РФ плутають день і ніч і кажуть про "відбиту атаку"

10144
Нова атака катерів-камікадзе на корабель рашистів: у МО РФ плутають день і ніч і кажуть про "відбиту атаку"

Надводні дрони-камікадзе знову атакували корабель флоту РФ у Чорному морі

Безпілотні катери-камікадзе здійснили атаку на черговий корабель Чорноморського флоту РФ – про це заявляють у російському оборонному відомству, публікуючи кадри атаки надводних безпілотників на розвідувальний корабель "Приазовье".

"Сьогодні близько 1 години 30 хвилин московського часу Збройними Силами України здійснена безрезультатна спроба атакувати шістьома морськими швидкісними безекіпажними катерами корабель "Приазовье" Чорноморського флоту", – кажуть у МО РФ. Відзначається, що корабель перебував за 300 км від тимчасово окупованого Севастополя.

Читайте також: Окупанти в Криму так бояться катерів-камікадзе, що їм знадобилась рідкісна система ДП-62 "Дамба"

І перші ж слова цього речення викликають подив, бо, судячи з кадрів, атака безпілотних катерів здійснена вранці чи ввечері – але аж ніяк не о 1:30 ночі або 13:30, і це перший серйозний "провал" у заяві міноборони РФ. А низка російських ЗМІ взагалі заявила, що атака відбувалася "вночі".

Питання викликають й інші факти – бо Конашенков традиційно говорить про "успішну відбиту атаку" і що всі катери-камікадзе, які атакували корабель, були знищені.

Але у відео МО РФ традиційно бачимо низку склеєних кадрів, якими насправді важко підтвердити тезу про "відбиту атаку". Зокрема, там демонструється окреме фото безпілотного катера "Кіт та Єнот" з лівого борту, а також фото катера (ймовірно, того ж самого) вже з правого борту, по якому ведеться вогонь.

Атака надводних катерів-камікадзе на корабель "Иван Хурс"

Далі – відео роботи озброєння корабля по цілі у воді і, ймовірно, її ураження – і це при тому, що заявляється про знищення шість безекіпажних катерів. Нагадаємо, що аналогічна ситуація була з попереднім випадком атаки безекіпажних катерів на розвідувальний корабель "Иван Хурс", коли окупанти також заявляли, що знищили всі безпілотники, але згодом з’явилося відео ураження корабля надводним дроном-камікадзе.

Читайте також: Вдала атака на "Иван Хурс" показує, що наші катери-камікадзе тепер можуть дістати кораблі рашистів всюди