xcounter
#

Рашисти везуть із Сибіру до України партію Т-80, яких вистачить максимум на тиждень боїв

14564
Рашистський Т-80 на танкодромі, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський Т-80 на танкодромі, ілюстративне фото довоєнних часів

Наші бійці з ПТРК NLAW та Javelin уже готові влаштувати ворогу "чемпіонат" по "метанню башт" із танків армії РФ.

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, на 28 квітня 2022 року за 64 дні війни проти нашої держави орки втратили уже 970 танків, або ж 31 танк (тобто батальйонний комплект) за минулу добу.

Наскільки це важкі втрати, можемо показати на такому порівнянні – за даними The Military Balance, на кінець 2021 року армія РФ мала усього 2840 танків, тобто орки втратили уже третину наявних ОБТ. Логічно, що для поповнення своїх втрат рашисти уже вимушені брати техніку зі складів, розташованих аж за Уралом.

Читайте також: Нові супутникові знімки Google зруйнували міф Кремля про 10 тисяч танків за Уралом
Втрати ворога станом на 28 квітня 2022 року

Defense Express із власних джерел стало відомо, що ворог зняв із зберігання 100 танків Т-80, які стояли на території 225-ої бази зберігання та ремонту військової техніки Центрального військового округу. Ця база розташована в сибірському місті Омск.

На перший погляд, одразу 100 танків, знятих зі зберігання на одній базі – виглядає загрозливо. Особливо якщо згадати, що рашистам довелось "пошкребти" одразу п’ять баз зберігання, щоб набрати 120 САУ та ракетних систем для нових ударів по нашій землі.

Доставка залізницею ОБТ типу Т-80, знятого зі зберігання, березент 2019 року, фото ілюстративне

Але з іншої сторони, 100 танків типу Т-80 аж ніяк не покриють оркам уже наявні втрати – аналітики порталу Oryx пишуть, що на даний момент армія РФ уже втратила 110 одиниць танків Т-80 усіх модифікацій.

До війни рашисти заявляли, що у них на складах на зберіганні стоять начебто аж 10 тисяч танків, зокрема 3000 одиниць Т-80 усіх модифікацій. Як насправді зберігаються ці танки – уже добре знаємо. Наприклад, орки використовують "аналоговнет" технологію зберігання за принципом "башта окремо, корпус окремо", що робить ці бойові машини взагалі небоєздатними. Відповідно, можемо заявляти, що у росіян насправді нема тих три тисячі Т-80, які можна було б кинути у бій.

Колонна ворожих танків Т-80, фото ілюстративне

Якщо візьмемо цифру в 970 уже знищених ворожих танків та поділимо на уже 64 дні війни, то отримаємо середню цифру в 15 знищених танків орків за добу. Відповідно, цих 100 знятих зі зберігання танків Т-80 росіянам вистачить максимум на тиждень боїв проти ЗСУ. Тим більш, уже відомо, що через великі баки, легкозаймисте пальне та занадто специфічну укладку снарядів танки типу Т-80 горять в бою "наче сірники".

І наші бійці з ПТРК NLAW та Javelin уже готові влаштувати ворогу "чемпіонат" по "метанню башт" із танків армії РФ.

Уже знищені танки рашистів Т-80, фото з відкритих джерел
Читайте також: Не доїхали з парадів, або чому "зникли" рашистські танки Т-90М та "Армата"