xcounter
#

Рашисти обговорюють перетворення Ан-2 на мішень-БПЛА з "Ланцетом" на тросі

8564
Російський Ан-2, ілюстративне фото з відкритих джерел
Російський Ан-2, ілюстративне фото з відкритих джерел

Навіть якщо це все виглядає абсурдно, не варто виключати спроби ворога втілити це у життя

Після того, як хакери з групи Prana Network опублікували документи, які зокрема стосуються виробництва "Шахедів" у РФ, включно з ціною одного дрона, то із того ж джерела також стало відомо й про інший проект рашистів, який щоправда існує поки лише на стадії концепції.

Як виявилось, росіяни вирішили повернутись до ідеї переробки "кукурузників" Ан-2 в мішені-БПЛА для «перенасичення» ППО за взірцем того, як це робив Азербайджан в 2020 році. Тільки з поправкою на те, що тепер Ан-2 має бути ще й "буксиром" для дрона-камікадзе "Ланцет", котрий має вражати виявлені засоби протиповітряної оборони.

Читайте також: БМП CV90 для ЗСУ спочатку закуплять, потім будуть локалізувати виробництво
Слайд із концепцією Ан-2 як мішені-БПЛА, котрий буксирує дрон-камікадзе "Ланцет", зображення з відкритих джерел

В загальних рисах задум рашистів виглядає так: перероблений на безпілотник Ан-2 летить на висоті не менше 4 кілометри саме для того, щоб примусити працювати по ньому наші ЗРК середньої та великої дальності.

При цьому на тросі-кабелі "причепом" за ним слідує дрон-камікадзе "Ланцет", який отримує живлення для своїх бортових систем по цьому кабелю. Водночас передбачається, що "Ланцет" має летіти на достатній відстані від своєї "матки", щоб у випадку чого не зачепив розліт уламків від підриву БЧ зенітної ракети. Сам безпілотний "кукурузник" Ан-2 в теорії сам може бути або дроном-камікадзе, або ж носієм бомбового навантаження.

До лютого 2022 року армія РФ активно використовувала Ан-2 для підготовки парашутистів, ілюстративне фото з відкритих джерел

В своєму задумі росіяни виходять із того, що на території РФ начебто є до 1400 літаків Ан-2, кожен з яких коштує максимум 1 млн рублів, і до котрих комплектуючі начебто досі виготовляються в КНР. Також вони виходять із того, що Ан-2 достатньо легко можна обслуговувати в польових умовах, і що є достатньо багато персоналу, який вміє працювати з цими літаками.

Від Defense Express додамо, що на цей проект рашистів слід звернути увагу, бо навіть якщо це все виглядає на перший погляд абсурдно, не варто виключати, що ворог таки спробує реалізувати це все у життя. Бо можемо пригадати, що у липні 2022 року одна із російських оборонних компаній заявляла намір за 2 роки зробити усі розробки, які необхідні для конвертації Ан-2 на мішені-БПЛА.

До лютого 2022 року армія РФ активно використовувала Ан-2 для підготовки парашутистів, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Розбірка реактивного Shahed-238: двигун з Чехії, навігація з Канади (фото)