xcounter
#

Путіну мало "часткової мобілізації", набиратиме і "козаків" по "самомобілізації"

3279
"Козачий" загін рашистів, задіяний для війни проти України, зображення з відкритих джерел
"Козачий" загін рашистів, задіяний для війни проти України, зображення з відкритих джерел

У цій історії виникає новий суб’єкт – так звані "козачі батальйони", що ходять "під дахом" спецслужб або Міноборони РФ

В своєму зведенні про ситуацію на фронтах станом на 18.00 вечора 21 вересня 2022 року Генеральний штаб ЗСУ відзначив зокрема, що поряд з оголошенням "часткової мобілізації" в РФ триває також процес "самомобілізації". Наприклад, так зване "козаче" угрупування "Всевеликое войско донское" почало набирати людей для служби в "Росгвардии", так зване "Кубанское казачье войско" отримало "рознарядку" сформувати додаткові "добровольчі загони".

Спроба Кремля активніше використати "козаків" для війни в Україні виглядає як мінімум цікаво, варто зосередитись детальніше. До цього моменту "козачі" підрозділи окупаційних військ також "світились" у відкритих джерелах, але доволі обмежено.

Читайте також: Кремль хоче перевести "Уралвагонзавод" на ремонт танків цілодобово, але не вистачає працівників
"Козачий" загін рашистів, задіяний для війни проти України, зображення з відкритих джерел

У травні 2022 року стало відомо про "козачий" загін "Дон", котрий отримав модернізовані БМП-2М. За деякими даними, до липня 2022 року в армії РФ з’явилось чотири "козачі" загони загальною чисельністю до 5 тисяч "багнетів". Кому вони підпорядковувались, яка їх організаційно-штатна структура – було невідомим. Але є вказівки, що ці "козаки" були набрані в окупаційні війська саме за системою армійського резерву БАРС,

Водночас, в структурі армії РФ також є "кадрові" полки, які чомусь мають самоназву "козачих". Наприклад, мова про 33-ий мотострілецький "Берлінський Донський" полк армії РФ, що був заново сформований лише в 2021 рік, в рамках підготовки Кремля до війни до України. І котрий зазнав розгрому під Харковом у березні 2022 року та повторно зазнає розгрому на Херсонщині.

Або ж – 208-ий окремий "козачий" мотострілецький полк, котрий влаштував "дружній вогонь" по позиціям своїх військ в тимчасово окупованому Сєвєродонецькому районі Луганщини, про що окреморозповідало АрміяInform.

За деякими даними, "козаків" під дахом спецслужб чи Міноборони РФ налічується до 160 тисяч, із них на війну пішли лише до 6 тисяч. Тому схоже, що Кремль почне активніше використовувати й такий "кадровий резерв" як "гарматне м’ясо" проти ЗСУ.

Читайте також: Які перспективи "часткової мобілізації" в РФ, і де прорахувались Кремль та Путін