xcounter
#

Рашисти намагаються "утилізувати" на Херсонщині "козачий полк" та війська з окупованої Абхазії

10148
Розгром сил із складу 7-ої військової бази армії РФ, березень 2022 року, фото - оперативне командування "Схід", зображення ілюстративне
Розгром сил із складу 7-ої військової бази армії РФ, березень 2022 року, фото - оперативне командування "Схід", зображення ілюстративне

Такі війська армії РФ уже були "побиті" в березні 2022 року, тепер ЗСУ довершать розгром

Оперативне командування "Південь" прозвітувало, що за минулу добу Збройні Сили України знищили зокрема командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи, складеної з підрозділів 33-го мотострілецького полку та 7-ої військової бази.

"Остаточні втрати ворога дорозвідуються". Таке повідомлення свідчить – Кремль прагне остаточно "утилізувати" на полі бою проти ЗСУ свої специфічні військові з’єднання, які уже зазнали розгрому в березні 2022 року.

Читайте також: Окупанти святкують "ювілей": з якою швидкістю ЗСУ нищать російських офіцерів
Колонна із складу 7-ої військової бази армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Почнімо з того, що під назвою "7-ма військова база" криється окупаційний контингент армії РФ у тимчасово окупованій Абхазії, чисельністю приблизно в механізовану бригаду. У 2014 році Кремль уже використовував частини із складу 7-ої бази для війни на Сході України

За даними The Military Balance, на кінець 2021 року 7-ма військова база армії РФ мала в своєму розпорядженні приблизно 3,5 тисяч військовослужбовців, 40 танків Т-90А, 120 бронетранспортерів БТР-82А, 18 САУ типу 2С3 "Акация" та 18 систем БМ-21 "Град", 12 буксированих мінометів 2С12 "Сани" та "деяка кількість" ЗРК С-300.

Частина із цього наряду сил була задіяна уже в березні 2022 року для ведення війни проти України. І уже 31 березня оперативне командування "Схід" відзвітувало про успішний розгром рашистів із 7-мої військової бази.

Танки Т-90А із складу 7-ої військової бази, ілюстративне фото довоєнних часів

33-ий мотострілецький полк армії РФ носить назву "Донський Берлінський", був відновлений лише в 2021 році в рамках підготовки Кремля до війни проти України, входить до складу 20-ої мотострілецької дивизії.

У квітні 2022 року Генштаб ЗСУ звітував, що 33-ий полк разом із іншими частинами 20-ої дивізії отримав мінімум 40% втрат у живій силі та техніці, тому був відведений на переформування в пункт постійної дислокацїі. Тоді були ж повідомлення про те, що під час боїв проти ЗСУ була повністю розгромлена БТГр із складу 33-го полку чисельністю 600 "багнетів", командир полку та начальник штабу загинули.

Маневри 20-тої мотострілецької дивізії армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Як бачимо, рашистам не вистачило півроку, щоб відновити боєздатність двох з’єднань рівня "бригада-полк", тому з двох з’єднань ледь "нашкребли" на формування однієї зведеної БТГр. Приклад показовий і вкотре засвідчує, наскільки великі проблеми має РФ у плані поповнення уже отриманих втрат у війні проти України.

Читайте також: РФ готується до громадянської війни та сформувала "добровольчі батальйони" за національним принципом