xcounter
#

Окупанти з 1-го гвардійського танкового полку армії РФ бідкаються, що їм привезли мотлох замість танків

Т-72Б3 1-го гвардійського танкового полку армії РФ
Т-72Б3 1-го гвардійського танкового полку армії РФ
47860

Російські "воєнкори" почали "вивалювати" епічні проблеми із забезпеченням армії РФ

Вкрай цікава ситуація спостерігається у рашиському інформаційному просторі серед так званих "воєнкорів". Попри вал постійних повідомлень про "десятки знищених HIMARS" та збиття всієї авіації ЗСУ по третьому чи п'ятому колу, почали з'являтися повідомлення у стилі "все пропало".

Зазначимо, що до цих повідомлень слід відноситись доволі обережно через те, що вони можуть містити цілеспрямовану дезінформацію, але одне з них привертає особливу увагу. Зокрема, один з російських пропагандистів "вивалив" цікаву історію про стан танків, які постачаються одному з підрозділів.

Читайте також: AMX-10RC: про специфіку цього колісного танка, який взагалі розвідувальна машина та його місце на полі бою

"Запустити двигун неможливо. Перевірити роботу систем неможливо. Зарядити гармату неможливо. Затвор на відео в ногах валяється... Скільки танків батальйону здатне брати участь у бойових діях – невідомо. Але в аналогічному стані там не один танк та не два! Доходить до ідіотизму - є танки, які здатні їздити, але не можуть стріляти й вважаються... боєготовими!", - йдеться у повідомленні, публікація якого була виправдана тим, що ніхто не реагує. У вигляді доказу й публікується відео, скріншоти з якого нижче:

Т-72Б3
Стан Т-72Б3 1-го гвардійського танкового полку армії РФ

Завдяки тому, що була названа вкрай цікава деталь, а саме - трохи виправлене ім'я теперішнього комбата неназваного підрозділу, який бувши ротним у званні капітана потрапив у полон ще на початку вторгнення. І хоча в оригіналі він зазначається, як "Расим Х" мова йде про Расіма Тагієва (Тагиев Расим Сабирович, р.н. - 29.05.1989).

Завдяки цьому було й встановлено "місце подій" - 1-ий гвардійський танковий полк армії РФ, командиром якого є ніхто інший, як Денис Лапін, син вже нібито екс-командувача Центральним військовим округом РФ Александра Лапіна. Той самий, якого батько нагородив за втечу з Сумщини особисто. До речі цей момент є ще одним фактором, чому така публікація змогла з'явитися у рашиського "воєнкора".

Денис та Александр Лапіни
Денис та Александр Лапіни

Також зазначимо, що 1-ий танковий полк входить до 2-ої мотострілецької "Таманської" дивізії, яка зараз знаходиться у Білорусі, але чи знаходиться там ця танкова частина - невідомо. У зв'язку з цим вкрай цікавий й інший пасаж у публікації: "найближчими днями має початися перекидання на фронт! За всіма документами "господарство" боєготове та повністю всім необхідним забезпечене. Але це відверта брехня! І розплачуватись за неї доведеться величезними втратами та черговою брехнею!".

Причина, ж чому у "документах" все добре, а на справі абсолютно ні - традиційний російський армійський підхід: з перевіркою приїздить генерал та пише звіт, що все "добре", чи "задовільно", у іншому випадку можуть "полетіти голови". Бо якщо є проблема, то перед тим, як її вирішувати треба знайти відповідального.

Також у публікації російський "воєнкор" бідкається, що повністю відсутнє медичне забезпечення, а сам комбат Расім Гагієв має проблеми з психікою, пиячить, двічі влаштував пожежу у штабі батальйону, не має авторитету та хамить. Хоча здається це просто традиційна поведінка для будь-якого рашиста.

Читайте також: Німеччина відправила до України APKWS: одразу два десятки вкрай цікавих засобів утилізації ворога, які анонсували ще у серпні