xcounter
#

Націлена проти України 1-а танкова армія РФ отримає евакуаційні машини для комплексів "Искандер"

3295
Такі евакуаційні машини масою 29 тонн виробляє завод в російському Брянску
Такі евакуаційні машини масою 29 тонн виробляє завод в російському Брянску

Виробництво та поставки евакуаційних машин РЭМ-КС в стройові частини армії РФ почались лише в 2021 році

Частини 1-ої танкової армії, що входить до складу Західного військового округу, і котра націлена проти України, до кінця 2021 року отримає перші ремонтно-евакуаційні машини РЭМ-КС. Про це пише прес-служба Міноборони РФ.

Як пишуть самі росіяни, машини РЭМ-КС виробляються на Брянскому автомобільному заводі. Маса цих машин – 29 тонн, їх спеціалізація – технічне обслуговування, поточний ремонт в польових умовах та подальша евакуація спеціальних колісних шасі для комплексів різного роду призначення, зокрема – для ракетних комплексів "Искандер".

Читайте також: Режим Башара Асада готується застосувати російські Т-90 проти військ опозиції
Ремонтно-евакуаційна машина РЭМ-КС армії РФ, ілюстративне зображення із відкритих джерел

Якщо опиратись на відкриті джерела даних, то із 2014 по 2020 рік машина РЭМ-КС виступала скоріше експонатом для різного роду заходів. Виробництво та поставки РЭМ-КС для частин Західного військового округу РФ почались лише в 2021 році.

У відкритому доступі є дані, що Західний військовий округ РФ має три ракетні бригади, озброєні "Іскандерами". Сумарно це 36 машин з пусковими установками, 36 транспортно-заряджальних ракет та до 144 ракет.

Машини із складу ракетного комплексу "Искандер", ілюстративне фото з відкритих джерел

Спеціальна евакуаційна машина саме для ракетних комплексів "Искандер" - це не єдина подібна новація в армїі РФ.

Як писав Defense Express, росіяни під час навчань "Запад-2021" випробували спеціальні залізничні поїзди, призначені для ремонту бронетехніки в польових умовах.

Ідея із спеціальними поїздами для ремонту танків в польових умовах має як мінімум одну ваду - для організації ремонтного процесу потрібно "прив'язуватись" до залізничної інфраструктури
Читайте також: РФ перекинула із Арктики в окупований Крим палубні винищувачі МиГ-29К