xcounter
#

Танковий рельсотрон армії РФ у дії: рятувати танки після бою будуть ремонтні поїзди

Нові хитрощі у підготовці агресора до маневрів "Запад-2021"
Рятувати танки будуть спецпоїзди
Рятувати танки будуть спецпоїзди
2533

У Росії відпрацьовують нові способи оперативної підтримки та відновлення бойового потенціалу танкових та механізованих підрозділів після втрат на полі бою. Показово, що це відбувається на тлі підготовки армії Росії та Білорусі до масштабних військових навчань "Запад-2021"

Військові на навчаннях у Нижньогородській області РФ відпрацювали заходи з евакуації і ремонту пошкодженої у бою техніки за допомогою спеціального поїзда. Це нова практика, яка застосовується у підготовці фахівців підрозділів матеріально-технічного забезпечення (МТЗ) армії РФ.

Підбитий Т-72. Фото ілюстративне

"Вперше в рамках навчань на полігоні Муліно у Нижегородській області було розгорнуто район комплексного відновлення озброєння і військової техніки на базі мобільного ремонтно-відновлювального поїзду.

Читайте також: Ведмідь просить не турбувати: нові деталі до стратегічних навчань Росії та Білорусі "Запад-2021"

У польових умовах фахівці МТЗ відпрацювали евакуацію з району застосування озброєння і військової техніки, що масово вийшла з ладу, її ремонт та відновлення з подальшою передачею у бойові підрозділи ", - повідомила 28 серпня прес-служба Західного військового округу (ЗВО).

Армія РФ відпрацьовує облаштування польової залізничної переправи для пересування танкових підрозділів, серпень 2021 року, фото ілюстративне

За даними штабу ЗВО, район комплексного відновлення озброєння і техніки на базі спецпотяга має в своєму складі 16 виробничих об'єктів, 12 виробничих ділянок, три спеціалізованих майданчики, склади військово-технічного майна.

Також повідомлено, що спецнавчання з органами військового управління, з'єднаннями, військовими частинами і організаціями МТЗ ЗВО йдуть одночасно на 11 полігонах. До цих маневрів залучено понад 1,5 тис. військовослужбовців, задіяно близько 400 одиниць техніки.

Запад-2017
Підгтовка до навчань "Запад-2021" триває

Навчання фахівців частин та підрозділів матеріально-технічного забезпечення, а також відпрацювання нових способів їхнього застосування проходять у контексті підготовки до спільних стратегічних навчань "Запад-2021", які пройдуть 10-16 вересня на полігонах Росії та Білорусі.

Учения запад
Армія РФ активно відпрацьовує взаємодію військ на полі бою

За загальною кількістю військ (200 тис. осіб) "Запад-2021" буде найбільшим навчанням за останні 5 років (окрім маневрів "Восток-2018", де було задіяно до 300 тис. осіб). Повернення штабів та військ у пункти постійної дислокації після навчань за планом триватиме аж до середини жовтня 2021 року.

запад учения
Танки Т-72Б3 та БМП-2 армії РФ
Читайте також: Маневри "Запад-2021": нові хитрощі Росії у підготовці до бліцкригу проти НАТО та України