xcounter
#

Якщо рашисти перекидають "Солнцепек", то це означає скоріше появу "штурмових рот", аніж десантників

82108
Рашистські самохідні вогнемети ТОС-1А "Солнцепек", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські самохідні вогнемети ТОС-1А "Солнцепек", ілюстративне фото довоєнних часів

Про тактику росіян із їх "загонами Шторм" з’явились нові цікаві деталі, які заслуговують на увагу

На початку квітня 2023 року у відкритому доступі з’явились деталі того, як саме росіяни формують свої "штурмові роти", котрі в свою чергу є складовими "штурмових загонів", по суті – урізаних наполовину БТГр.

Тоді вже було відомо, що "штурмові роти" хоч і мають гучну структуру, але як правило налічують до 100 "багнетів", зокрема чотири "штурмові групи" по 20 осіб, командир роти та "політрук", і також – розвідувальна група на 8 осіб + екіпаж БПЛА на 2 особи, саперна група на 5 осіб та евакуаційна група на 3 особи. Основне озброєння – стрілецька зброя та гранатомети, основне завдання – ведення бойових дій в урбанізованій місцевості та/або захоплення важливих опорних пунктів, але в функціоналі також було прописано "ведення диверсійних дій".

Читайте також: ЗСУ вперше показали, як наша авіація знищує рашистів "розумними бомбами" JDAM-ER (відео)
Комплектація штурмової групи в складі "штурмової роти", джерело - Tatarigami_UA

При цьому було відомо, що перший етап формування таких "штурмових рот" відбувався з жовтня 2022 року по лютий 2023 року в складі "1-го армійського корпусу", другий етап – з лютого по березень 2023 року на базі танкових та мотострілецьких підрозділів "кадрових" мотострілецьких дивізій армії РФ, а з березня по квітень 2023 року – третій етап на базі окремих мотострілецьких бригад.

Тепер же у своєму інтерв’ю для "Інтерфакс-Україна" командувач Сухопутними військами генерал-полковник Олександр Сирський розповів нові деталі, які доповнюють картину по рашистським "штурмовим ротам".

Комплектація інших груп в рамках "штурмових рот", джерело - Tatarigami_UA

За його словами, такі підрозділи формуються в кожному полку чи бригаді окупаційних військ на основі мотострілецьких рот, посилених танками, мінометами, ПТРК та вогнеметами. Їх задача – відбивати назад втрачені позиції, які уже перейшли в руки ЗСУ. При цьому для безпосередньої підтримки своїх "штурмовиків" армія РФ застосовує артилерію й танки, що стріляють в тому числі з закритих позицій.

Атака може відбуватись у 3-4 хвилі, в кожній з яких йде до 10 "штиків" зі стрілецькою зброю. Для управління їх діями власне й використовується БПЛА, "картинку" з якого командир "штурмової роти" може використовувати для корекції своїх дій.

Також цікаво, що кожен з командирів цих "штурмових рот" має смартфон з додатком для альпіністів Alpine Quest GPS, в який нанесено координати позицій вогневих засобів ЗСУ, і також – маршрут, за яким окупанти мають йти в атаку, і заодно задачі "сусідніх" підрозділів армії РФ.

Маневри армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Ці всі деталі дозволяють побачити зокрема, як модифікується спосіб формування й тактика використання "штурмових рот" армії РФ. І заодно сформувати такий емпіричний критерій – якщо на якійсь із ділянок фронту рашисти перекидають свої доволі рідкісні самохідні вогнемети ТОС-1 "Солнцепек", це аж ніяк не означає, що ворог саме на цьому відтинку використовує свої "елітні" десантні частини, навіть якщо різні західні аналітики пишуть саме про це.

Скоріш за все, поява самохідних вогнеметів означає появу на цій ділянці в першу чершу саме "штурмових рот" армії РФ.

Окупанти везуть на фронт свій ТОС-1А "Солнцепек", квітень 2023 року, фото - twitter-профіль Rob Lee
Читайте також: Скільки ЗСУ отримали танків Leopard 2, чи виконали союзники план на танкову бригаду і яка країна передала найбільше