xcounter
#

З’явився новий документ про штурмові роти армії РФ: як вони організовані

12508
З’явився новий документ про штурмові роти армії РФ: як вони організовані

Такі роти, судячи з усього, будуть комплектуватися за принципом "всіх "зеків" окремо від інших"

Раніше ми розповідали про те, як російське військо вирішило переглянути свою тактику наступу і створюють посилені штурмові батальйони – ця нова тактика передбачає економію на бронетехніці та появу гнучких "штурмових загонів", які складаються з 2-3 рот, підрозділів управління, артпідтримки, а також різних інших груп танків, розвідки, РЕБ, ППО, безпілотників тощо.

Про нову тактику наступу та посилені штурмові батальйони

Детальну інформацію у Twitter про цю тактику було опубліковано в аккаунті Tatarigami_UA, а тепер цей акаунт опублікував цікаву інформацію про російські штурмові роти з опорою на документ під назвою "Положение о штурмовых ротах "Z" 8-й общевойсковой армии".

Про штурмові роти

Безпосередньо "рота шторм "Z" у документі визначається як "зведений тактичний загальновійськовий підрозділ, який має високу самостійність та тимчасово створюється поза штатною чисельністю підрозділів армійських корпусів для негайного (оперативного) застосування при виконанні особливо складних бойових завдань".

Як відзначається, у документі також прописано, які саме підрозділи потребують створення цих "рота шторм "Z" – йдеться про підрозділи 1-го армійського корпусу, мотострілецького та танкового полків 150-ї мотострілецької дивізії, а також окремих мотострілецьких бригад.

Знову ж таки, склади цих штурмових рот мають гнучку структуру, що може змінюватися в залежності від завдання, яке воно виконує та інших факторів. Загалом така рота має нараховувати до 100 осіб у своєму складі. Основне озброєння – стрілецька зброя та гранатомети.

штурмова рота армія РФ
Комплектація штурмової групи. Джерело: Tatarigami_UA

З них зокрема дві людини в управлінні роти (командир та заступник командира роти з військово-політичних робіт), а також чотири штурмові групи по 20 осіб в кожній. Ці штурмові групи складаються з двох відділень по 10 осіб кожне – відділення захоплення та відділення вогневої підтримки.

Крім того, до складу штурмової роти також входять також саперна група (5 осіб), розвідувальна група (8 осіб), одна медично-евакуаційна група (3 особи), екіпаж БПЛА (2 особи).

Tatarigami_UA
Інші групи в рамках штурмової роти. Джерело: Tatarigami_UA

Цілі для таких "рота шторм "Z" визначені наступні:

  • ведення бойових дій у населених пунктах або ж на складних місцевостях;
  • захоплення важливих об’єктів (опорні пункти, командні пункти, вузли зв’язку, будівлі, споруди;
  • здійснення диверсій, а також боротьба із диверсійними групами противника;
  • блокування та знищення ворожих підрозділів;
  • коригування артилерійського вогню та авіаційної підтримки.

Окремо відзначається таке – що навчання та координація таких штурмових рот триває від 10 до 15 днів у три етапи:

  • перший – "відновлення навичок", таких як поводження зі зброєю, перша медична допомога, маскування, окремий інструктаж для операторів БПЛА тощо.
  • другий – безпосередньо злагодження з упором на дії у бойових парах, трійках і в рамках відділення;
  • третій – злагодження на рівні штормових груп з упором на підготовку до ведення штурмових операцій.

Як відзначається, до таких штурмових рот хочуть залучати й ув’язнених, але для них будуть спеціальні правила щодо участі, зокрема відзначається про "заборону змішаного комплектування рот", натякаючи на те, що "зеки" мають бути розподілені окремо.

штурмові роти зеки
Зеки теж будуть воювати у штурмових ротах, але в окремих

Комплектування підрозділів такими штурмовими бригадами вже розпочалося і проходить у три етапи:

  • перший етап – з 24 жовтня 2022 року по 15 лютого 2023 року в підрозділах 1 АК
  • другий етап – з 18 лютого по 5 березня 2023 року в підрозділах мотострілецьких та танкових полків мотострілецьких дивізій;
  • третій етап – з 6 березня по 16 квітня 2023 року в підрозділах окремих мотострілецьких бригад.