xcounter
#

Рашисти переглянули тактику наступу й створюють посилені штурмові батальйони: деталі, сили та засоби ворога

Рашисти переглянули тактику наступу й створюють посилені штурмові батальйони: деталі, сили та засоби ворога
23676

Нова тактика армії РФ передбачає створення "штурмових загонів", як доволі гнучких елементів з акцентом на масованому вогневому впливі, але з економією бронетехніки

Командування РФ змінило тактику штурмових дій й почало використання так званих "штурмових загонів", які по суті є посиленими батальйонами з акцентом на артилерію.

З огляду на те, що акаунт Tatarigami_UA виклав доволі детальний опис цієї тактики та фото із захопленої настанови ведення бойових дій, то її розповсюдження у військах РФ йде "зверху". І як робить припущення автор, це фактичне копіювання тактики "ЧВК "Вагнер", якою вони активно користуються.

Читайте також: Скільки російських ракет та іранських дронів-камікадзе збили ПС ЗСУ за майже шість місяців

Відповідно до цих матеріалів штурмовий загін формується з 2-3 рот, підрозділів управління та артилерійської підтримки, а також груп танків, розвідки, РЕБ, ППО, вогневої підтримки, БПЛА, медичної евакуації, вогнеметної, інженерно-штурмової, а також резерву.

Основним елементом є штурмовий взвод, який складається з 12-15 "штурмовиків", який додатково б'ється на групи по 3 особи. До нього додається вогневі засоби у вигляді АГС, міномета, або окремої гармати Д-30, одна одиниця бронетехніки типу БМП або БМД, а також евакуаційне відділення.

Декілька таких взводів формують "штурмову роту", яка загалом має:

  • 1 танк
  • 4 БМП/БМД
  • 1 Д-30 або самохідну 2С9 "Нона"
  • 2 міномети 82-мм або 120-мм калібру
  • 2 АГС-17
  • 2 великокаліберні кулемети "Корд"
  • 2 ПТРК
  • 2 снайперські пари

Декілька рот й формують такий "штурмовий батальйон", який своєю чергу має додаткові артилерійські засоби (шість САУ та шість причіпних гармат), бронегрупу (ще три танки), а також набір легших засобів та сил, якими може посилювати ту чи іншу роту, або залучати окремо, як, наприклад, розрахунки з реактивними вогнеметами. А також забезпечує ППО декількома ЗУ-23-2 та ПЗРК.

Структурно це виглядає наступним чином, й фактично мова йде про доволі гнучкий "конструктор", коли до кожного "штурмового взводу" може додаватися додаткові сили, які виділяються або з рівня "роти", або з рівня "батальйону":

Також настанова містить й основні аспекти ведення штурмових дій з точки зору організації та управління. Зокрема управління вогнем власної артилерії "спущено" на рівень командира роти або навіть взводу. Важливу роль відведено використанню додаткових засобів вогневого впливу, таких, як АГС-17, які мають вести вогонь із закритих позицій з глибини 600-1700 метрів.

Акцентується, що пауза між завершенням артилерійського обстрілу та штурмом позицій повинна бути менше однієї хвилини. Окремий пункт присвячений том, що штурмова група не має права евакуйовувати поранених, а лише передає інформацію про їх знаходження.

Зазначено, що використання БПЛА для спостереження за діями штурмових дій не рекомендується через високу ймовірність втрати дрон. Але його використання для розвідки є бажаним. Також у настанові прописана заборона зайняття захоплених позицій через ризик їх замінювання й те, що по ньому буде завдані удари артилерією.

Бронегрупа може розподілятися на взводи або діяти разом, а керування вогнем основної артилерії "штурмового батальйону" покладено на його командира. Виокремлені й рекомендації щодо дій у лісній місцевості: заборонено переміщення поза лісним масивом, а "штурмовий взвод" має рухатись у ромбоподібному порядку.

Загалом вбачається, що така тактика пов'язана з економією бронетехніки, але зберігає акцент на артилерійському вогні та взагалі на вогневому впливі, управління якого зміщено до самого низу. Водночас такий "штурмовий батальйон" не має розвиненого тилового забезпечення і концентрується лише безпосередньо на атакувальних діях.

Читайте також: Масштабні військові навчання Orion-23: Франція готується до повномасштабної війни за легендою протидії анексії Криму