xcounter
#

Якщо "Азов" під Бахмутом успішно запустив "робота-камікадзе", то успіхи рашистів у РЕБ на фронті перебільшувати не варто

41756
Армія РФ має на озброєнні цілий "зоопарк" машин РЕБ, зображення ілюстративне
Армія РФ має на озброєнні цілий "зоопарк" машин РЕБ, зображення ілюстративне

А ще наші фахівці радіоелектронної боротьби, схоже, наблизились до того, щоб "поховати" одне рашистське "вундерваффе"

Зараз доволі часто в публічному просторі звучать коментарі про те, що ворог постійно посилює щільність своїх засобів радіоелектронної боротьби на фронті, щоб максимально "глушити" безпілотники наших захисників. Через що може складатись враження, що успіхи рашистів у веденні РЕБ на фронті ледь чи не тотальні.

Але успіхи рашистів в цьому ракурсі перебільшувати не варто – десь ворожі засоби РЕБ виявляються безсилі, десь росіянам в принципі не вистачає "глушилок", а десь і навпаки – наші фахівці радіоелектронної боротьби показують цікаві та блискучі успіхи.

Читайте також: Стала відома бойова частина російського дрона-камікадзе "Ланцет" - це інженерний заряд КЗ-6

На це насправді вказують відео з фронту та деякі інші матеріали у відкритому доступі, кожне з яких викликає окремий захват.

Армія РФ "в польових умовах" відпрацьовує ведення РЕБ, грудень 2021 року, зображення з відкритих джерел

Для початку, тут варто згадати про відео, як бійці 3-ої штурмової бригади "Азов" успішно застосували на Бахмутському напрямку свій наземний дрон-камікадзе, споряджений 12 кг тротилу та протипіхотною міною. Точно відомо, що керування таким "роботом-камікадзе" відбувалось через радіоканал, з передачею "картинки" із курсової камери. При цьому контроль за ходом робота з вибухівкою відбувався також за допомогою БПЛА, що летів зверху.

Як можемо логічно припустити, підрив "робота-камікадзе" також відбувається дистанційним управлінням. І що в цьому епізоді бійці "Азову" показали як мінімум відпрацьовану розробку, що може й далі доставляти "бавовну" прямо на позиції окупантів на фронті.

Якщо наші захисники в найбільш "гарячій точці" фронту можуть використовувати дистанційно керованого робота з вибухівкою, для контролю над яким треба ще БПЛА буквально зверху, значить успіхи росіян у веденні РЕБ як мінімум не варто перебільшувати.

Або ж можемо згадати й інші відео, які могли неабияк порадувати не тільки наших захисників, але й користувачів соцмереж також – знищення одразу двох рашистських ЗРК "Тор" за допомогою дронів-камікадзе RAM II українського виробництва, та "утилізація" одразу 10 російських танків лише за одну ніч, яку невідомими дронами-камікадзе провели спецпризначенці СБУ.

Логіка підказує, що ЗРК малої дальності дії поблизу лінії фронту переміщується за обмеженими маршрутами, які цілком логічно поєднати в "позиційний район" та прикрити його хоч якимось засобом радіоелектронної боротьби. Аналогічна логіка – і у випадку скупчення бронетехніки на ні. Цілком логічно припустити, що особливо в таких умовах щось може "прилетіти на голову", тому хоч якась станція РЕБ точно "зайвою" не буде.

Але, як бачимо, і у цих епізодах в рашистів не знайшлось "глушилок", які б могли остаточно завадити атаці дронами-камікадзе від Сил оборони України. Тому маємо яскраву "бавовну" та результат.

І мабуть найяскравіший приклад у цій підбірці, який тільки можна було б вигадати – волонтер Павло Кашчук стверджує, що наші фахівці з радіоелектронної боротьби таки зуміли "заглушити" ворожий дрон-камікадзе "Ланцет", якими росіяни намагаються "пресувати" Сили оборони України на фронті.

І на підтвердження своїх слів волонтер виклав у відкритий доступ фотографії із електронікою "заглушеного" ворожого "Ланцета". Як тільки цю "начинку" вдасться вивчити, наші захисники зможуть значно ефективніше протистояти цьому ворожому "вундерваффе".

Що також вкотре показує – "успіхи" росіян у веденні РЕБ на фронті не варто перебільшувати. Бо наші фахівці також здатні "переграти та знищити".

Читайте також: Рашисти все ще говорять про "роботизацію" БМП-3, хоча втратили мінімум 240 таких машин