xcounter
#

Ефектне використання дронів проти рашистів: два удари на 50 млн доларів та нічне "полювання" СБУ

14526
ЗРК "Тор-М2", фото ілюстративне
ЗРК "Тор-М2", фото ілюстративне

Сили оборони України активно використовують дрони-камікадзе та інші БПЛА, щоб нищити зброю рашистів

Українські військові ефективно використовують дрони-камікадзе RAM II на полі бою, зокрема й проти засобів протиповітряної оборони – нещодавно в мережі з’явилися кадри ураження одразу двох ЗРК "Тор-М2" рашистів, які постраждали від українського ударного дрона.

Як відзначається у відео, що було оприлюднене Сергієм Притулою, аеророзвідники зафіксували російські ЗРК на Запорізькому напрямку – поки полювали на один зенітний російський комплекс, помітили й другий, який також було успішно уражено. Вартість одного такого ЗРК оцінюється у 25 млн доларів.

Читайте також: Рік турецької авіапромисловості: від реактивних БПЛА ANKA-3 та Kızılelma, ​до літаків TF-X з Hürjet та ударного ATAK 2

До речі, якщо ми вже говоримо за демілітаризацію російських ЗРК, то варто згадати й епізод із таємничими дронами-камікадзе, які уразили той же російський ЗРК "Тор М2", а також доволі дефіцитний С-300ВМ.

ЗРК РФ
Російський ЗРК у прицілі спецпризначенців СБУ

У контексті роботи безпілотників окрему увагу заслуговує відео з роботою спецпризначенців СБУ "Білі Вовки", які, як кажуть у службі, протягом однієї тільки ночі відмінусували одразу 11 одиниць російської бронетехніки, з яких 10 танків, а також один бронетранспортер.

І останнім часом бійці СБУ насправді мали не одну таку "плідну" на знищену російську техніку ніч – тут можна, наприклад, згадати випадок, коли на Луганщині бійці СБУ вполювали за допомогою безпілотників шість російських танків.

"Бонусом" наостанок відео від аеророзвідників 17-ї окремої танкової бригади, які, зокрема, "пригощають" рашистів гранатами з безпілотника.

Читайте також: Рашисти "засвітили" Ту-22М3М із дозаправкою в повітрі, і невідомо, які ракети він нестиме