xcounter
#

Як РФ намагається піймати наші катери-камікадзе своїми Бе-12 та Ка-29, і про що це свідчить

15660
Українські катери-камікадзе, фото - Brendan Hoffman for The New York Times
Українські катери-камікадзе, фото - Brendan Hoffman for The New York Times

Які засоби протидії наших морським дронам використовує ворог, і на що це вказує

У використанні морських дронів у війні на морі Україна досягла вже значних успіхів. Зокрема, завдяки такій зброї вдалось відсунути рашистський флот на 200 миль від нашого узбережжя, а командування ЧФ РФ взагалі було вимушене забрати свої найбільш цінні кораблі з тимчасово окупованого Севастополя та перевести їх до Новоросійська.

Водночас рашисти намагаються знайти свої засоби протидії нашим катерам-камікадзе, і це свідчить про одну важливу тенденцію, пише портал Naval News в своєму огляді.

Читайте також: Україна створила морські дрони для поставки мін, і саме через них флот РФ міг піти із Севастополя
Набір засобів проти морських дронів, який може використовувати РФ, ілюстративна графіка від Naval News

Для початку автори порталу згадують, що для протидії нашим морським дронам окупанти в Севастополі активно зводили фізичні бар’єри із бонових загороджень. Однак те, що це для них був не єдиний засіб захисту, свідчить хоча би те, що після масштабних штормів у листопаді цього року рашисти так і не стали поновлювати свої бони.

Для пошуку у відкритому морі рашисти почали використовувати свої архаїчні патрульні літаки Бе-12. І тут автори Naval News розмірковують так – апаратура цих літаків розрахована на виявлення перископів підводних човнів на поверхні води, тому мовляв має цілком впоратись із виявленням морських дронів з невеликим корпусом. А після чого – й дати цілевказівку для інших "бортів" морської авіації ЧФ РФ.

Літак Бе-12 морської авіації Чорноморського флоту РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

А от що саме морська авіація російського Чорноморського флоту використовує для атаки на наші морські дрони – це окреме цікаве питання. Бо тут автори Naval News фіксували використання не тільки винищувачів Су-30 чи вертольотів Ми-8, але й доволі рідкісних Ка-29.

Більш того – раніше стало відомо, що РФ тестує FPV-дрони-камікадзе проти цілей на морі, і цілком ймовірно, що це ворог також відпрацьовує інструмент ударів по нашим катерам-камікадзе.

Загалом картина виглядає так – рашисти мають немалий набір інструментів протидії нашим морським дронам, але тут ворог вимушений скоріше у "реактивний" засіб, реагуючи на виклики, які на морі ставлять Сили оборони України. Бо саме Україна зараз має ініціативу у війні в Чорному морі.

Рашисти відпрацьовують використання FPV-дронів-камікадзе проти морських цілей, грудень 2023 року, стоп-кадр з відео
Читайте також: Для чого будувати міні-субмарину в 600 км від Чорного моря, і як така зброя може допомогти