xcounter
#

Як рашисти поплатилися своїми С-300, що обстрілювали українські міста, і яка зброя відправила в пекло ці ЗРК

27247
РФ використовує свої ЗРК С-300 та С-400 для терористичних обстрілів
РФ використовує свої ЗРК С-300 та С-400 для терористичних обстрілів

Українські артилеристи розповіли, як високоточною зброєю знищили рашистські ЗРК, які обстрілювали українські міста, коли звільняли Правобережжя від російського окупаційного війська

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний опублікував відео, в якому розповідається про те, як наші війьскові виганяли рашистів з правого берега Дніпра – увага акцентована на роботу 64-го окремого гарматного артилерійського дивізіону 406-ї окремої артилерійської бригади, який розтрощив багато російського озброєння та військової техніки, а також і самих рашистів.

Один з найцікавіших епізодів у відео наступний – один з бійців на ім’я Володимир розповідає про знищення одразу двох пускових російських ЗРК С-300, а також станції наведення – цілі насправді доволі важливі, і, ба більше, як стверджується, тоді на Херсонському напрямку було лише два комплекси, які обстрілювали Миколаїв (близько 55 км від Херсону) та селище Березнегувате (близько 78 км).

Читайте також: ЗСУ теж воюють старою радянською зброєю, але роблять це значно ефективніше за рашистів

Як відзначається, ЗРК було уражено високоточним боєприпасом M982 Excalibur, який з гаубиці M777 може вражати цілі на дальності до 40 км. Водночас російські С-300 своїми ракетами 5В55 можуть бити по наземних цілях на відстані у 120 км, і тому виходить, що рашисти аж настільки були впевнені у своїй безкарності, але зрештою отримали у відповідь 155-мм боєприпас.

Загалом у відео розповідається про бойовий шлях дивізіону з початку повномасштабного вторгнення – обороняли Одесу, зокрема відкриваючи вогонь по кораблях, що підходили близько до берега, захищали Миколаїв та виконували інші бойові задачі.

Наші військові також вкотре підтверджують тезу про те, що наявність на озброєнні ЗСУ високоточного озброєння, на кшталт боєприпасів M982 Excalibur, а також професійність наших артилеристів дозволяють на окремих напрямках та ситуаціях зрештою нівелювати перевагу окупантів в кількості артилерійських систем та боєприпасів.

M777
Гаубиця M777, фото АрміяInform

Ось, наприклад, пряма мова Дмитра, одного з артилеристів: "Поступово, враховуючи точність вогню, враховуючи працю, скажімо так, опустили противника на свій рівень, коли ми вже вийшли на той рівень, що ми сходили в дуель гармата на гармату, тоді стало однозначно вже набагато легше".

Читайте також: Від 55-річних танків до рідкісних РЛС і захисту для БМП: яку цікаву та раритетну зброю втратила РФ на Херсонщині