xcounter
#

Історія з інженерними військами з КНДР дивна, бо в рашистів є кому будувати фортифікації

18838
Військові армії РФ відпрацьовують застосування ИМР-2 напередодні вторгнення в Україну, грудень 2021 року
Військові армії РФ відпрацьовують застосування ИМР-2 напередодні вторгнення в Україну, грудень 2021 року

Як зараз можна оцінити перспективи залучення північних корейців для війни проти України на стороні Кремля

Історія з можливою відправкою військ північнокорейського режиму для війни проти нашої країни отримала новий виток. З’явилось повідомлення від південнокорейського телеканалу TV Chosun про те, що Північна Корея начебто планує направити підрозділи "інженерного корпусу" своїх військ для "відновлювальних робіт" на "території тимчасово окупованого Донецька", і що це може відбутись уже навіть в липні цього року.

Навряд чи саме це повідомлення від південнокорейських ЗМІ прямо корелюється із заявою речника Пентагону генерала Райдера про те, що "північнокорейські війська стануть "гарматним м’ясом" в Україні". Але це все створює ситуацію певної невизначеності по формату, в якому Північна Корея може дати своїх людей Кремлю для війни проти України.

Читайте також: Скільки коштує ракета до ПЗРК Stinger і чому збивати нею щось окрім літаків та вертольотів - розкіш
Армія КНДР на параді, фото з відкритих джерел

Якщо опиратись на дані The Military Balance 2023, то там стверджується, що армія КНДР має в своєму складі "від 5 до 8 інженерних полків" та один понтонно-мостовий полк. Тобто тут вже нема значних підстав очікувати, що Північна Корея має дуже чисельні інженерні війська, щоб це, наприклад, виглядало як цікава пропозиція для російських загарбників.

Тим більш, далі ми можемо пригадати і той момент, що лише в рамках "часткової мобілізації" восени 2022 року Росія сформулювала мінімум п’ять нових інженерних полків, і таким чином рашисти створили достатньо чисельний наряд сил та засобів, який їм дозволяє будувати достатньо потужні фортифікації у стислий строк.

Тут можемо заодно пригадати і дані від аналітиків DeepState, за якими лише на осінь 2023 року російські загарбники уже звели укріплення загальною довжиною в 6 тисяч кілометрів.

Інженерні війська ЗС РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Це все загалом підкреслює, що на даний момент історія із можливим залученням саме інженерних військ від Північної Кореї для дій на стороні рашистів виглядає як мінімум дещо дивною. Тим більш, тут ми не можемо виключати момент, що наприклад південнокорейські ЗМІ могли як мінімум неточно відтворити ті чи інші дані, які могли отримати по можливому розгортанню "штиків" КНДР на підтримку РФ у війні проти України, через специфіку світосприйняття.

Водночас, слід розставити такі акценти. В даній ситуації ми аж ніяк не можемо виключати саму ймовірність, що північнокорейський режим чучхе дасть Крелю "живу масу", щоб воювати проти України. Бо якщо ще влітку 2022 року були розмови про ймовірне залучення 100-тисячного експедиційного корпусу з Північної Кореї на стороні росіян, ймовірно цей процес на наших очах зараз отримує логічний розвиток.

Показові стрільби північнокорейських військових за присутності Ким Чен Ин, березень 2024 року, фото з відкритих джерел

Просто слід зробити поправку на те, що Кремлю північнокорейські "добровольці" можуть знадобитись скоріше саме для штурмових дій проти ЗСУ на полі бою, а не для допоміжних завдань, які виконують інженерні війська.

Хоч і не доводиться відкидати і той фактор, що в Кремлі могли оцінити й так, що справді - ще більше інженерних військ для будівництва ще більшої кількості фортифікацій, навіть якщо це будуть "добровольці" з Північної Кореї, армії РФ "точно не завадить".

Читайте також: Пентагон каже, що вдалося зупинити роботу сотні "незаконних" Starlink, що є в рашистів