xcounter
#

Для штурму Сєвєродонецька рашисти женуть небоєздатну бригаду, яка має лише 5 танків та сотню бійців

23219
Знищений танк ворога, фото ілюстративне
Знищений танк ворога, фото ілюстративне

Буквально сім днів назад цю бригаду відвели на територію РФ для поповнення втрат. Але окупанти різко "передумали", і вирішили остаточно "утилізувати" це з'єднання

Із декількох власних джерел Defense Expess стало відомо, що рашисти накопичують нові сили та резерви для нової спроби взяти наш Сєвєродонецьк.

Зокрема, є дані, що окупанти пригнали на залізничну станцію "Сватове" ешелон – 13 вагонів з боєприпасами. В свою чергу, ці вагони зі снарядами потрібні оркам, щоб забезпечити боєкомплектом два дивізіони реактивної артилерії та чотири дивізіони самохідної артилерії, які ймовірно прикриватимуть окупантів під час їхньої спроби налагодити переправи на ділянці Дронівка – Білогорівка.

Читайте також: Армія РФ вже комплектує резерви танками Т-62 часів Хрущова
Знищена САУ "Мста-С" ворога, фото ілюстративне

Ну а далі починається найцікавіше. Для переправи на ділянці Дронівка – Білогорівка орки зосередили "збірну солянку", до якої входять підрозділи 35-ої та 74-ої окремої мотострілецьких бригад 41 армії Центрального військового округу (ЦВО), і також – частини 90-ої танкової дивізії ЦВО. Іншими словами - рашисти вирішили остаточно "утилізувати" свою розгромлену 74-ту бригаду при спробі форсувати Сіверський Донець та взяти Сєвєродонецьк.

Бо, як розповідав Defense Express, буквально тиждень назад стало відомо, що ця бригада армії РФ зазнала катастрофічного розгрому, в строю залишилось тільки 5 танків та сотня бійців. І це з'єднання мали відвести на територію Росії, щоб відновити боєздатність.

Знищена техніка 74-ої бригади РФ у Чернігівській області, фото ілюстративне

А для того, щоб переправити цю "орду" через Сіверський Донець, окупанти біля Сватового зосередили біля 15 ланок понтонно-мостових парків та п’ять буксирно-моторних катерів. І також – 22 травня через Сватове в напрямку Старобільська направили сім ланок понтонно-мостового парку та один буксирно-моторний катер.

Віримо в Збройні Сили України, які зможуть зірвати спробу орків знову переправитись в районі Білогорівки. І завдати рашистам тактичної поразки біля Сєвєродонецька.

Зруйнована понтонна переправа рашистів через Сіверський Донець, дата публікації - 14 травня 2022 року
Читайте також: Що за "цікава" машина "рятувала" рашистів, які вижили у пеклі Сіверського Донця