xcounter
#

Армія РФ вже комплектує резерви танками Т-62 часів Хрущова

Т-62М
Т-62М
48787

Втрати армії РФ змушують Кремль комплектувати резерви застарілою технікою, зокрема танками Т-62

Величезні втрати у військовій техніці, зокрема танках, які впритул наблизились до позначки 1300 машин, змусив армію РФ перейти до комплектування резервних батальйонних тактичних груп танками Т-62, які знімаються зі зберігання.

БТГр з такою раритетною технікою зараз лише знаходяться на стадії формування на території РФ, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України у ранковому зведенні за 23 травня. Додавши, що для поповнення втрат у техніці вже використовуються ті зразки, які були евакуйовані з поля бою та пройшли через ремонтно-відновлювальні підприємства.

Читайте також: РФ викликала з Сирії фахівців з виготовлення "діжкових бомб": що це за зброя і чи може вона бути ефективною
Т-62м
У 2018 році у РФ провели навчання із Т-62М

Зазначимо, що про спроби РФ розконсервувати Т-62 стало відомо ще наприкінці березня. Тоді Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив інформацію, що починаються спроби зняття зі зберігання цієї застарілої бронетехніки. Логічно, що першими були зняті найкраще збережені зразки Т-62, які демонструвались усім перевіркам. Але і їх приведення у працездатний стан зайняло цілий місяць.

Місяць тому Defense Express зробив припущення, що такі застарілі танки будуть направлені на різноманітні блокпости, але тоді втрати армії РФ у танках були вдвічі меншими. Тому, скоріш за все, зараз армія РФ вимушена комплектувати нові батальйонні тактичні групи з Т-62, як зі штатною машиною.

Т-62М
Реальна боєздатність Т-62М - вкрай обмежена

Водночас назвати ці машини ефективними, враховуючи 115-мм гармату без автомата заряджання та допотопну систему управління вогнем, а також неспроможністю вести бойові дії у ночі - вкрай важко. Також треба взяти до уваги, що зняття Т-62 з баз зберігання розпочалось ще у 2018 році (якщо не раніше), коли ці машини передавались армії Асада у Сирію. Тобто кількість машин, які можливо відносно швидко відновити відносно невелика. А загальний стан зберігання танків можливо оцінити самостійно.

Також нагадаємо, що це вже не перший випадок, коли армія РФ намагається зняти зі зберігання застарілу техніку для війни проти України. Зокрема у середині квітня були помічені розконсервовані РСЗВ "Град-1".

Читайте також: Високоточна мінібомба Hatchet від Northrop Grumman для БПЛА вже готова до бою: чекаємо у ЗСУ