xcounter
#

Білорусь зняла зі зберігання комплект Т-72 та БТР, якого вистачить на два нові батальйони

36258
Т-72 збройних сил Білорусі під навчань в навчально-бойову центрі армії РФ у Ніжегородскій області, квітень 2022 року, фото – прес-служба Міноборони РБ
Т-72 збройних сил Білорусі під навчань в навчально-бойову центрі армії РФ у Ніжегородскій області, квітень 2022 року, фото – прес-служба Міноборони РБ

Ймовірно, ця бронетехніка підсилить війська рашистів, що воюють проти України

Одразу з декількох джерел Defense Express стали відомі нові деталі по військовій активності Білорусі як сателіта Кремля. Зокрема нам стало відомо, що наприкінці травня цього року білоруські військові зняли зі зберігання на одній із своїх баз резерву танків одразу 39 одиниць Т-72, 21 бронетранспортер та п’ять машин бойової піхоти.

Кількість бронетехніки – доволі велика, цього може вистачити на укомплектування двох нових батальйонів – танкового та мотострілецького. Або ж, скажімо, для поповнення втрат у "потріпаній" механізованій бригаді. Скоріш за все, режим Лукашенко свою розконсервовану техніку відправить рашистам, щоб допомогти оркам покрити їх втрати у танках та ББМ.

Читайте також: Армію Білорусі планують збільшити майже вдвічі: наскільки це реальний сценарій та скільки займе часу
БТР-82 із складу 120-ої механізованої бригади ЗС РБ, фото - Міноборони Білорусі

При цьому і далі зберігається загроза, що з території Білорусі росіяни виконають нові ракетні та авіаційні удари по території України.

Також відомо, що рашисти провели ротацію своєї авіації, що діє в рамках спільного навчально-бойового центру підготовки авіаційних підрозділів та підрозділів ППО в Барановічах – тут була мова про заміну чотирьох винищувачів типу Су-30СМ та їх екіпажів.

Міністр оборони Білорусі Хрєнін намагається влізти в кабіну винищувача Су-30СМ, фото - прес-служба Міноборони РБ

Ну і також варто відмітити, що військові режиму Лукашенко вирішили дещо "урізноманітнити" бойову підготовку своїх військ. Якщо наприклад раніше армія режиму Лукашенко відпрацьовала форсування рік методом сплаву бронетехніки по течії ріки, то тепер інженерні війська ЗС РБ будуть до 27 червня тренуватись наводити та утримувати понтонні переправи на ріці Неман.

Або навіть ще цікавіше – особовий склад 61-ї винищувальної авіабази залучили для відпрацювання стрибків із парашутом. Так наче що пілоти ВПС Білорусі уже готуються до того, що їх будуть "збивати пачками".

557-а інженерна бригада армії РБ відпрацьовує наведення понтонної переправи в Гродненській області, квітень 2022 року, фото - Міноборони Білорусі
Читайте також: Армія Білорусі відпрацювала доволі загрозливі елементи наступальних дій