xcounter
#

120 тисяч рашистів у Білорусі та ще 100 тисяч мобілізованих білорусів - наскільки реальна загроза

6635
120 тисяч рашистів у Білорусі та ще 100 тисяч мобілізованих білорусів - наскільки реальна загроза

Для міноборони Білорусі призов за мобілізацією 100 тисяч буде означати збільшення збройних сил у 2,2 рази

Білоруський опозиційний політик Павло Латушко, з опорою на власні джерела, повідомив, що Лукашенко та Путін готуються до розміщення у Білорусі 120-тисячного рашиського контингенту. А міноборони Білорусі - до проведення мобілізації, за якою буде призвано ще 100 тисяч.

Ці заходи мають пройти протягом листопада-лютого і Лукашенко фактично вже готується до повномасштабної війни проти України на боці Кремля.

Читайте також: Рашисти доволі комічно втратили свого робота-сапера "Уран-6"

Фактично аналогічну заяву розповсюдив білоруський "патріотичний журнал" "Мая Краіна Беларусь" намалювавши більш детальний сценарій. Відповідно до нього, після проголошення анексії тимчасово захоплених українських територій, РФ оголосить воєнний стан, який буде також проголошено Мінськом. Після цього обидві країни оголосять війну Україні.

Після цього за планом з території Білорусі мають почати завдаватись ракетні удари по критичній інфраструктурі, а під кінець року й буде розгорнутий військовий контингент зі 120 тисяч рашистів та 100 тисяч призваних за мобілізацією білорусів.

армія білорусі

Важливо, що певна інформація вже перекликається з офіційною з української сторони. Зокрема відносно підготовки до розміщення додаткового контингенту армії РФ, щоправда, у розмірі 20 тисяч, вже повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Для місця розташування обирають сільські господарства, а автотранспорт будуть вилучати у населення.

Також розгортаються додаткові аеродроми, зокрема, "Лунинец" та "Зябрівка" поблизу з кордоном України, помічені додаткові засоби протиповітряної оборони, активність залізничної інфраструктури з підготовки до перевезення військ. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

Водночас проведення мобілізації у Білорусі цілком може проходити з ще більшими проблемами ніж у РФ. Якщо Кремль лише на першому етапі за тиждень, за оцінками Генштабу ЗСУ, зміг призвати 100 тисяч осіб та не зміг їх забезпечити навіть взуттям, не говорячи про засоби захисту та штатне озброєння, то те, що у Білорусі буде якось інакше - далеко не факт.

мобілізація

Для розуміння для армії РФ призов за мобілізацію навіть 100 тисяч це лише близько 10% від штатної численності всіх збройних сил. А для 45-тисячних збройних сил Білорусі призов 100 тисяч - це 222% від штатної чисельності.

Враховуючи загальну кількість чоловіків у віці від 20 до 50 років у 1,91 млн осіб, за даними національного статистичного комітету Білорусі, тоді має бути призваний кожен 20-й чоловік призовного віку. Зазначимо, що строкову службу у збройних силах Білорусі щорічно проходить, орієнтовно, до 20 тисяч осіб.

армія білорусі

Таким чином можливості Білорусі провести мобілізацію саме в обсягу 100 тисяч осіб вбачаються доволі сумнівними, як і можливість "зібрати" з них штатні підрозділи з усім необхідним комплектом озброєння.

Але применшувати вірогідність того, що Лукашенко прийме ряд рішень у необов'язково послідовному ланцюгу: оголошення війни чи чергової "спеціальної операції" - мобілізація, не варто.

Читайте також: У НАТО заявили, що знищення Nord Stream було саботажем та готується до "рішучої відповіді"
ТЕГИ Війна