xcounter
#

Рашисти доволі комічно втратили свого робота-сапера "Уран-6"

25589
Російський робот розміновування "Уран-6"
Російський робот розміновування "Уран-6"

Російська роботизована система розмінування "Уран-6" підірвалася на протитанковій міні

Російський робототехнічний комплекс розмінування "Уран-6" за загадкових обставин підірвався на протитанковій міні – фото знищеного російського робота-сапера шириться у соцмережах.

Фото нижче – результат доволі курйозної "демілітаризації" російського робота-сапера завдяки протитанковій міні.

Читайте також: Дистанційне розмінування Карабаху: Азербайджан купив в Туреччини 20 роботів-"тралів" MEMATT
уран-6 робот-сапер
Знищений російський робот-сапер "Уран-6"

Судячи з фото, зокрема з уражень, які отримав російський робот-сапер вагою близько 6-7 тонн, можна припустити, що робот наїхав на міну не катковим тралом, а безпосередньо гусеницями.

Як варіант – оператор просто "проморгав" момент і забув опустити трал або ж вирішив, що вже виїхав на "безпечне місце".

Росія використовує свої роботи-сапери "Уран-6" у війні в Україні

Російський робот-сапер "Уран-6" був створений російським "766-м управлением производственно-технологической комплектации". Фактично, це гусеничний самохідний радіокерований мінний трал, призначений для виявлення, ідентифікації та знешкодження вибухонебезпечних речовин.

У відкритих джерелах зазначається, що робот може розміновувати вибухові пристрої, потужність яких не перевищує 60 кг у тротиловому еквіваленті. Водночас самі рашисти відзначають, що "Уран-6" спроектовано так, що "прямо перед ним можуть постійно гриміти доволі сильні вибухи".

РФ використовувала цей робот у Сирії, зокрема під час розмінування таких міст, як Пальміра чи Аллепо, а також і в Україні, зокрема у травні російське оборонне відомство демонструвало роботу "сапера" в Маріуполі.

робот сапер
Хорватський робот-сапер MV-4 та російський "Уран-6"

Разом з тим, окремо варто згадати, що російський робот-сапер "Уран-6" не є якоюсь новітньою чи "аналоговнет" розробкою – ба більше, він є копією хорватського робота-сапера MV-4, який вважається однією з кращих роботизованих систем у світі

Читайте також: Російські роботи "Уран-9", які провалилися в Сирії, взяли участь у навчаннях "Запад-2021"