xcounter
#

Російські роботи "Уран-9", які провалилися в Сирії, взяли участь у навчаннях "Запад-2021"

3129
Російські бойові роботи під час навчань
Російські бойові роботи під час навчань

У РФ вирішили перевірити можливості своєї робототехніки, яка раніше пройшла низку випробувань та застосовувалася у Сирії

Росія вперше застосувала власні ударні роботи "Уран-9" та "Нерехта" в бойових порядках загальновійськових підрозділів на спільних стратегічних навчаннях "Запад-2021". Про це, як повідомляє російська агенція ТАСС, повідомили журналістам у Міноборони РФ.

бойовий робот
Російський бойовий робот "Уран-9", 2016 рік

Так, згідно з повідомленням, роботи "Уран-9" вели бойові дії безпосередньо в бойових порядках підрозділів, які вели оборону. Роботизовані платформи знищували живу силу та бронетехніку умовного противника на відстані від 3 до 5 км ракетними комплексами "Атака", реактивними піхотними вогнеметами, а також 30-мм гарматами та кулеметами.

Читайте також: І сама у ціль влучає, і іншим допомагає: у Польщі на роботизовану платформу встановили ПТРК Pirat
бойовий робот Уран-9
Під час навчань бойові роботи "Уран-9" знищували живу силу та бронетехніку умовного противника

Зазначається, що роботизовані платформи "Уран-9" також прикривали мотострілецькі підрозділи під час зміни позицій.

Водночас бойові роботи "Нерехта" були задіяні для розвідки та вогневої підтримки підрозділів. Вони озброєні 12,-7 мм кулеметом "Корд" та 30-мм гранатометом АГ-30М. Ці роботизовані платформи призначені для коригування вогню, а також доставки боєприпасів та різного спорядження.

робот
Бойовий робот "Нерехта"

Також у цих навчаннях взяли участь і робототехнічні комплекси розмінування "Уран-6".

Повідомляється, що дії роботів забезпечував тактичний лазерний комплекс "Карьер", який дозволяє виявляти та подавляти оптичні засоби розвідки та спостереження танків, іншої броньованої техніки та стрілецької зброї противника.

Нагадаємо, російський бойовий робот "Уран-9" відомий тим, що під час його випробування безпосередньо під час бойових дій у Сирії виявилося, що робот неспроможний виконувати задачі на полі бою.

Бойовий робот
Робот "Уран-9" ймовірно під час виконання бойової задачі в Сирії

Але після провалу у Сирії розробники запевнили, що усунули всі виявлені недоліки, тож у січні 2019 року бойовий робот "Уран-9" було прийнято на озброєння російської армії.

Читайте також: В "Десні" йдуть порівняльні випробування роботизованих систем, за їх ходом спостерігає міністр Таран