xcounter
#

Знищений склад озброєння на аеродромі "Морозовск" свідчить про таємничість спорядження наших БПЛА

33046
Все, що залишилось від складу озброєння на ураженому аеродромі "Морозовск" після атаки в ніч на 3 серпня 2024 року
Все, що залишилось від складу озброєння на ураженому аеродромі "Морозовск" після атаки в ніч на 3 серпня 2024 року

Що могло спричинити настільки масштабні руйнування на ворожому летовищі

В публічному просторі з’явилось фото, зроблене на місці того, що раніше було складом авіаційного озброєння на ворожому аеродромі "Морозовск", який зазнав атаки українськими дронами в ніч на 3 серпня 2024 року.

Як можемо побачити наочно, об’єкт по суті припинив своє існування, буквально злетів у повітря, тому цілком можна припустити, що знищення як мінімум одного Су-34 та пошкодження мінімум двох літаків цього типу могло бути таки результатом вторинної детонації та подальшого розльоту боєприпасів по летовищу.

Читайте також: РФ під час удару 31 липня використала балістичну ракету КN-23 з КНДР, яка не долетіла до цілі

Знищений склад озброєння на аеродромі "Морозовск" до свого знищення по суті був цілим комплексом будівель з різним ступенем захищеності, як це прямо випливає з тих зображень, які сьогодні в своєму повідомленні навело Головне управління розвідки.

А це в свою чергу ставить питання зокрема і про те, яке таємничне оснащення мали українські БПЛА-камікадзе для виконання удару по цьому об’єкту. Бо тут мова стоїть одночасно і про те, як пробити покрівлю на будівлях складу озброєння, які могли мати різну товщину складу, і як заодно спровокувати настільки масштабну детонацію накопиченого боєзапасу.

Було б доволі недалекоглядно очікувати, що на таких об’єктах військові РФ зберігають авіаційні засоби ураження настільки недбало, щоб це можна було описати фразою "треба курити, де ще не попало". Тим більш, що наприклад на авіабомби, які перетворюються на керовані установкою модуля УМПК, детонатори вкручуються уже безпосередньо під час підготовки літака-носія до вильоту.

Крім того, ми не можемо виключати й те, що на об’єктах складу авіаційного озброєння в "Морозовску" могли лежати й інші елементи авіаційного озброєння, наприклад некеровані реактивні снаряди та постріли до авіаційних гармат, ракети класу "повітря-поверхня" або ж і "повітря-повітря", і це все могло здетонувати та буквально катапультувати будівлі в стратосферу.

Підтвердити або спростувати ці припущення міг би персонал цієї авіабази, але тут доволі показовим є те, що за підсумку нальоту наших БПЛА на "Морозовск" поки що нема жодних даних про можливі втрати особового складу ворога, загиблими чи пораненими.

Але натомість ми уже маємо прецедент, коли наші далекобійні дрони-камікадзе можуть отримувати неочікуваного характеру спорядження, яке в свою чергу приводить до небачених досі результатів. Тут ми маємо на увазі зокрема історію з тим, що українські далекобійні дрони отримали ідеальну БЧ з повітряним підривом, і це стало відомо саме тоді, коли ГУР додав деталей по атаці на авіабазу "Оленья".

Читайте також: Якими зенітним FPV-дронами збивають російські розвідувальні БПЛА та як це відбувається (відео)