xcounter
#

Журналісти та розвідка в Європі могли переплутати "Гарпия-А1" та "Шахед", але дещо цікаве розповіли

8104
Виробництво Shahed-136, фото ілюстративне
Виробництво Shahed-136, фото ілюстративне

По російським далекобійним БПЛА-камікадзе з’явились нові дані, на деякі з яких слід звернути увагу

У 2023 році Росія почала виробництво дронів-камікадзе під позначенням "Гарпия-А1", які активно використовувались для ударів по Україні. Ці дрони-камікадзе виготовлялись з використанням двигунів та інших деталей від Китаю, виробництво було розгорнуто на потужностях підприємства "Ижевский электромеханический завод "Купол"" (ИЭМЗ "Купол"), де з липня 2023 по липень 2024 року було виготовлено понад 2500 БПЛА цього типу.

Це в свою чергу вказує на те, що РФ не залежить від іранських поставок в плані застосування далекобійних дронів-камікадзе для ударів по України, пише Reuters з посиланням на неназвані джерела в європейських розвідувальних структурах.

Читайте також: З’явилося перше фото, як ЗСУ тестують прототип 105-мм "найлегшої САУ у світі" 2-CT Hawkeye
Демонстрація елементів збитого Shahed-136 в Military Media Center, вересень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Від Defense Express в цій історії вважаємо за потрібне додати таке. На перший погляд, наведене вище може викликати хіба що переважно скепсис. Бо раз на то пішло, про факт використання двигунів саме китайського виробництва на рашистських "Герань"/Shahed-136 повідомлення від наших військових були ще у вересні 2023 року.

Якщо конкретніше, то це відбулось в рамках брифінгу в Military Media Center, під час якого представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗСУ капітан Андрій Рудик розповів зокрема, що замість двигунів Mado MD550 іранського виробництва там почали використовувати двигуни MicroPilot UAV Flight Control Systems MD550.

Словосполучення "китайського виробництва" при цьому напряму не вживалось, але ж тут по суті прозвучала вказівку на китайську компанію MicroPilot UAV Flight Control Systems, що спеціалізується на виробництві різних типів силових установок до безпілотників.

Бойова частина зі збитого російського Shahed-136 в модифікації "Герань-К", грудень 2023 року

В свою чергу, тут дивує навіть використання позначення "Гарпия-А1" на виріб, який по суті є тим же "Шахедом", і загалом виглядає так, що в процесі підготовки оригінальної публікації десь відбулась плутанина із індексом. Бо тут мова не йде про принципово новий виріб, мова йде про ті самі безпілотники, які росіяни застосовували для ударів по території України.

Навіть якщо позначення "Гарпия-А1" могло вживатись наприклад у внутрішній документації російських виробників, навряд чи там мова про принципово інший виріб, аніж ті самі "Герані"/"Шахеди".

Врешті, там заявляється і показник дальності для цих БПЛА на рівні 1500 кілометрів, який може виявитись значно меншим від реального. Особливо якщо зважити на ту особливість, що російські "Шахеди" іноді можуть кружляти в небі України кілька годин поспіль.

Однак при цьому є одна дуже важлива деталь – вказівка на те, що виробництво "Шахедів" відбувається не тільки на потужностях в "Алабузі", але й також на потужностях в ИЭМЗ "Купол", дочірньої структури корпорації "Алмаз-Антей", яка спеціалізується на виробництві ЗРК та зенітних ракет.

Це заодно дозволяє "розплутати" таємничу історію з тим, що в грудні 2023 року на рашистському БПЛА "Герань-К" знайшли БЧ від таємничої ракети, тип якої так і не вдалось з’ясувати.

Читайте також: FA-50 гарно замінив полякам передані Україні МіГ-29, але є "але" із сервісом та озброєнням