xcounter
#

Велика Британія починає модернізацію своїх танків: чи відстане "Краб" від Challenger 3

1926
Оновлений танк Challenger 3 має стати до строю британського війська в 2030 році
Оновлений танк Challenger 3 має стати до строю британського війська в 2030 році

Туманний Альбіон починає довготривалу програму оновлення своєї бронетанкової техніки, розрахованої на період до 2030 року

Україна прагне зберегти за собою звання країни-виробника танків та іншої бронетехніки. Тому, цілком закономірну фрустрацію викликають новини, що, наприклад "Заводу імені Малишева" не вистачає зварювальників, щоб до 24 серпня завершити роботи по першим 10 танкам Т-64БМ2, якітакож мають позначення "Краб".

Ну і заодно – на тлі таких новин можуть виникати сумніви, чи вдасться підприємствам українського ОПК втілити взагалі програму модернізації танка Т-64БМ2 за позначенням "Краб" у належні строки та обсяги.

Читайте також: Битва за оновленний Т-64 як танк перехідного періоду: чи побачимо його на параді
Танк Т-64 у версії БМ "Булат"

У дискурсі про програми нашого ОПК не вистачає порівнянь, а як аналогічні програми відбуваються у наших країн-сусідів чи партнерів.

Раз у нас уже є одна перспективна танкова програма "Краб", то можемо брати як взірець перспективну програму Великої Британії по створенню модернізованого танка Challenger 3, як матеріал для порівняння.Тим більш, як пише портал Army Recognition, Міністерство оборони Великої Британії уже почало практичне втілення цієї програми.

Зараз армія Великої Британії має 227 танків Challenger 2

До робіт по Challenger 3, як деталізує видання, залучені оборонні компанії BAE Systems Land та Babcock.

Ці підрядники виконуватимуть такий обсяг робіт: повний демонтаж усіх агрегатів аж до "оголеного" корпуса танка. В свою чергу, кожен корпус бойової машини мають піддати ультразвуковій діагностиці, кожен зварний шов – відремонтувати, а після цього – перефарбувати.

Британські військові хочуть перетворити свої танки на концентрацію вогневої міці та довговічності

Підрядники мають "перебрати" кожен агрегат майбутнього Challenger 3, щоб пересвідчитись у працездатності механізму, або ж провести заміну на новий.

Варто окремо нагадати, що кожен танк Challenger 3 має отримати модернізований двигун із новою системою охолодження, оновлену трансмісію, і також – удосконалену підвіску для підвищення точності під час стрільби.

Армія Великої Британії готується до наземних боїв із армією РФ

Програма Challenger 3 коштуватиме казні Великої Британії 800 мільйонів фунтів стерлінгів (або ж еквівалент близько 25 мільярдів гривень).

За підсумками програми армія Туманного Альбіону має отримати 148 модернізованих танків, котрі усі мають стати в стрій до 2030 року.

Поки триватиме програма Challenger 3, в строю британського війська лишатиметься Challenger 2

В "сухому залишку" маємо параметри, що Challenger 3 має тривати близько 9 років, коштувати щороку Туманному Альбіону близько 100 мільйонів фунтів стерлінгів (або близько 3 мільярдів гривень), а в середньому щорічно цехи мають покидати 15-20 танків, оновлених до рівня Challenger 3.

От, власне і матимемо цілком референтний приклад для порівняння прогресу в програмі "Краб" - будемо споглядати з опорою на відкриті джерела інформації, як же у британців відбувається їх програма Challenger 3.

Оновлений Т-64БМ2 з новим МТО. З задньої частини танку встановлені розкладні драбинки, камери заднього виду тощо
Читайте також: ​Challenger 3 за 1 мільярд доларів: Британія оновлює свій основний бойовий танк