xcounter
#

​Вампір для прориву забороненої зони A2/AD та інше – польська WB GROUP готує нові прем’єри

1890
​Вампір для прориву забороненої зони A2/AD та інше – польська WB GROUP готує нові прем’єри

Польська група компаній WB GROUP, що відома в Україні по її безпілотним системам FlyEye та WARMATE, а також автоматизованій системі керування вогнем TOPAZ, що наразі пропонується для використання в Збройних силах України, готується невдовзі презентувати ряд нових продуктів оборонного призначення. Серед них – інноваційна розвідувально-ударна багатошарова система розумного повітряного рою W2MPIR, що призначена для придушення систем ППО-ПРО противника, гібридна версія багатофункціональної безпілотної системи FT-5, а також ціла родина дистанційно керованих модулів

Нові продукти готують до представлення на 29-ій Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO 2021, що вже наступного тижня має розпочати роботу в польському місті Кельце. Про це повідомляють польські спеціалізовані джерела з посиланням на представників WB GROUP.

WB GROUP, нові продукти, MSPO-2021, Defense Express
WB Group є найбільшим польським приватним концерном у секторі оборони

Однією з найбільш цікавих є багатошарова система W2MPIR (Wielowarstwowy Przełamania A2AD / Powietrzny Inteligentny Rój), яка використовується для придушення протиповітряної оборони противника, яку повністю розробили польські інженери. Як стверджують розробники, система є досить економічною і за умов низької вартості забезпечує нейтралізацію та знищення набагато дорожчих цілей, наприклад, ворожих систем РЕБ. На думку польських експертів, такий підхід є особливо важливим для Польщі, яка все ще не може зрівнятися з потенціалом потенційного противника в частині ОВТ або РЕБ.

Читайте також: Як підвищити ефективність артилерії: WB Electronics представила в Києві систему TOPAZ
WB GROUP, нові продукти, MSPO-2021, Defense Express
Схема застосування розвідувально-ударної багатошарової система розумного повітряного рою W2MPIR від WB Group

Рішення, що формує розумний рой дронів, включає як баражуючи боєприпаси виробництва компанії WB Electronics, що входить до складу WB Group (Warmate 3.0 та Warmate 2), так і багатоцільові розвідувальні платформи (FlyEye, FT-5 Łoś), здатні викривати, локалізувати та придушувати електронні сенсори та РЛС, імітувати повітряні цілі або здійснювати атаки.

WB GROUP, нові продукти, MSPO-2021, Defense Express
Баражуючий боєрпипас Warmate 3.0.

Цікаво, що рій, утворений безпілотниками в повітрі, також може бути використаний у якості своєрідного "складу" баражуючих боєприпасів. "Це може бути корисним, наприклад, під час операцій, які проводять спецпризначенці. Ви можете передати один або декілька баражуючих боєприпасів, що можуть почекати у повітрі протягом години, перш ніж вони будуть націлені на певну ціль, в управління бійцям, які вже наведуть їх на виявлену ціль. Завдяки цьому солдатам не доведеться самим нести безпілотні літальні апарати, - повідомив віце-президент правління WB GROUP Адам Бартосевич, спілкуючись з польськими профільними журналістами.

WB GROUP, нові продукти, MSPO-2021, Defense Express
Нові продукти WB Group було представлено під час зустрічі з представниками полських спеціалізованих видань

Пропозиція WB GROUP також включає нову версію безпілотного літального апарата FT-5 Łoś. Продукт компанії Flytronic з Глівіц був розроблений кілька років тому в рамках програми "Орлік". FT-5 Łoś може використовуватись як для ведення розвідки, так і якості носія озброєнь. FT-5 Łoś з гібридним двигуном буде представлений у Кельце вперше. Завдяки цьому рішенню пристрій може проводити у повітрі до чотирьох годин довше (у разі двигуна внутрішнього згоряння час польоту FT-5 становить 10 годин).

WB GROUP, нові продукти, MSPO-2021, Defense Express
Перша публічна презентація оновленої версії безпілотного літального апарату FT-5 Łoś

Швидкість польоту становить 100–110 км / год, а максимальна висота, на якій він може працювати - 5000 км / год. м. Запас ходу машини 180 км. Важливо, що зліт та посадка відбуваються автоматично, але необхідно передбачити 100-метрову ділянку з твердим покриттям, яка може виконувати роль злітно-посадкової смуги.

Також під час MSPO-2021 відвідувачі вперше зможуть побачити сімейство дистанційно керованих бойових модулів ZSU, розроблених компанією Arex, що також входить до WB Group. Кожен з них має легкий, компактний дизайн, завдяки чому вони можуть бути легко встановлені на стаціонарних або мобільних платформах.

WB GROUP, нові продукти, MSPO-2021, Defense Express
Бойовий модуль ZSU-01 із встановленим кулеметом НСВТ

Залежно від версії модулі можуть бути оснащені різними типами кулеметів, гранатометів або обома видами зброї одночасно. Відстеження цілі може здійснюватися оператором за допомогою маніпулятора або автоматично із зовнішньої системи управління вогнем.

На MSPO-2021 один з таких модулів можна буде побачити на бойовій машині COMBATMATE, яка вже пропонується іноземним клієнтам.

WB GROUP, нові продукти, MSPO-2021, Defense Express

В WB Group також стверджують, що готують ще ряд прем’єр, але допоки тримають інтригу. "Звісно, це ще не все, що можна буде побачити на нашому стенді під час MSPO-2021, але ми допоки не хочемо розкривати всі карти", - зазначив президент WB Group Пьотр Войцеховський, спілкуюись з польськими журналістами.

WB GROUP, нові продукти, MSPO-2021, Defense Express
Компанія WB Electronics на Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та Безпека – 2021" представила автоматизовану систему керування вогнем (АСКВ) TOPAZ / Фото: Defense Express

29 -а Міжнародна виставка оборонної промисловості пройде з 7 по 10 вересня 2021 року в місті Кельце (Польща) у виставковому центрі Targi Kielce.

в Польщі готуються до MSPO 2021, Україна бере участь, Targi Kielce, Defense Express
Виставково-конгресовий центр Targi Kielce посідає друге місце в Центральній та Східній Європі

Інформаційно-консалтингова компанія "Діфенс Експрес" співпрацює з виставково-конгресовим центром Targi Kielce та є інформаційним партнером Міжнародної виставки оборонної промисловості MSPO з 2013 року.

Нагадаємо, що 28-ма Міжнародна виставка оборонної промисловості MSPO 2020 пройшла із суворим дотриманням санітарних норм та правил і зібрала 185 компаній з 15 країн. Планується, що 29-та Міжнародна виставка оборонної промисловості MSPO 2021 відбудеться з 7 по 10 вересня ц.р. традиційно під патронатом Президента Республіки Польща Анджея Дуди.

в Польщі готуються до MSPO 2021, Україна бере участь, Targi Kielce, Defense Express
28-ма Міжнародна виставка оборонної промисловості MSPO 2020 пройшла із суворим дотриманням санітарних норм та правил і зібрала 185 компаній з 15 країн / Фото: Targi Kielce
Читайте також: ​Передові озброєння і з України також – в Польщі готуються до MSPO 2021