xcounter
#

В РФ думають, чи можна на "Искандер" збільшити БЧ до 800 кг, чи дальність до 1000 км

3124
Рашистський ОТРК "Искандер", фото ілюстративне
Рашистський ОТРК "Искандер", фото ілюстративне

Лишається відкритим питання, наскільки це все технічно можна реалізувати

Російський пропагандистський ресурс "Известия" видав публікацію, присвячену можливим перспективам модернізації ОТРК "Искандер" та аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинжал". Цю публікацію можна знайти у відкритому доступі, а заявлені там рашистами тези як мінімум заслуговують на увагу.

Почнімо з того, що росіяни на даний момент самі заявляють як перспективний вектор можливу адаптацію під Х-47М2 "Кинжал" стратегічних бомбардувальників Ту-22М3 і Ту-160М. Це остаточно підтверджує факт, що наразі в строю "ВКС РФ" є лише один тип носіїв під "Кинжали", і це МиГ-31К, а говорити про Ту-22М3 в даному контексті як мінімум недоречно.

Читайте також: Рашисти засвітили, що знову використовують рідкісні керовані міни "Смельчак"
Спільний проліт МиГ-31К з "Кинжалом" та Ту-22М3 з Х-22, стоп-кадр з пропагандистського відео рашистів з довоєнних часів

Крім того, як перспективний вектор рашисти вирішили також накреслити можливу опцію використання ракет "Кинжал" та "Искандер" за "мережецентричним" принципом, тобто коли частина ракет з "рою" націлюється на системи ППО, а інша частина – прямує безпосередньо на ціль.

Мовляв, такий алгоритм дії уже начебто в протикорабельні ракети, які стоять на озброєнні ВМФ РФ. Це момент ми поки пропустимо, натомість звернемо увагу на деякі більш загрозливі речі.

Рашистський ОТРК "Искандер", фото ілюстративне

Для початку, росіяни ставлять питання про те, що балістична ракета 9М723 до ОТРК "Искандер" проектувалась в умовах обмежень угоди РСМД, яка встановлювала граничну дальність до 500 кілометрів. Але мовляв, із "урахуванням останніх розробок в сфері твердого палива"і якщо поставити новий ракетний двигун, то в теорії дальність балістичної ракети до ОТРК "Искандер" можна буде збільшити і до 1000 кілометрів.

Крім того, в тій публікації "Известий" окреслюється ще і такий вектор – збільшення маси бойової частини на ракетах "Кинжал" та "Искандер" від поточного показника в 480 кілограмів до показника наприклад у 800 кілограмів.

Рашистський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото довоєнних часів

Від Defense Express додамо, що описане у двох попередніх абзацах виглядає як цілком реальний вектор робіт, який може взяти російський ВПК по цим двом ракетам. Навіть якщо виникає питання, наскільки реально це все реалізувати в технічному плані.

Раніше ми також писали про те, що розмір бойової частини балістичних ракет з КНДР може становити до 1000 кг, але точність сумнівна.

KN-23
Читайте також: РФ зробила дрон-копію Ан-2 під західний двигун та 8 електромоторів