xcounter
#

В "Атлон Авіа" розповіли про стан розробки українського дрона-камікадзе "Грім" і які є перепони

10651
Баражуючий боєприпас "Грім", фото — "Атлон Авіа"
Баражуючий боєприпас "Грім", фото — "Атлон Авіа"

Україні потрібні баражуючі боєприпаси на полі бою і чим більше, тим краще, але водночас й до сьогодні в оборонці існує ситуація, коли виробники не знають, чого саме хоче замовник, і це уповільнює появу озброєнь у військах

Українська компанія "Атлон Авіа" перебуває на фінальному етапі створення свого баражуючого боєприпаса ST-35 "Грім" — таку інформацію в ефірі телеканала "Еспресо" озвучив директор компанії Артем В’юнник.

"Ми знаходимося на завершальній стадії проєкту "Грім" — баражуючого боєприпасу, який має стати тим високоточним зразком, який буде фактично забезпечувати радикальне підвищення ефективності наших Збройних Сил", — стверджує В’юнник.

Читайте також: У французів ходять чутки, що вони могли дати нам Mirage 2000 під SCALP-EG, але це дивно

Інших деталей про цей проєкт наразі не повідомляється. Разом з тим, на думку В’юнника, пришвидшити процес появи у військах нових зразків озброєнь має допомогти розв’язання поширеної проблеми комунікацій із замовником та кінцевими користувачами.

"Це вже буде прорив, який дозволить принаймні зрозуміти, що ж треба. Наступний крок — це має бути формалізація тих чи інших ідей у форматі оперативно-тактичних вимог, що в принципі дасть можливість вже рухатися в якомусь більш структурованому просторі", — каже В’юнник.

За його словами, сьогодні виробники озброєнь зіштовхуються із ситуацією, коли вони самостійно мають визначати константи тактико-технічних характеристик для своїх розробок і працювати над ними — але є ризик, що після розробки такий виріб виявиться обмежено придатним до використання.

Нагадаємо, баражуючий боєприпас "Грім" від "Атлон Авіа" вперше було представлено у 2019 році на виставці "Зброя та безпека". Розробка призначена для ураження передусім таких цілей, як РЛС, комплекси РЕР та РЕБ, елементи систем зв’язку та управління, складів боєприпасів тощо.

Читайте також: СБУ показало вдале полювання на рідкісний БМПТ "Терминатор": добили разом з евакуаторами (відео)