xcounter
#

"Уралвагонзавод" робитиме лише танки замість вагонів, але швидко результату не буде

7401
Військовий ешелон рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел
Військовий ешелон рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел

Бо "звільнені" потужності по виробництву вагонів не вийде за короткий час переладнати на виготовлення ОБТ

Рашистська державна корпорація "Ростех" заявила, що її керівництво прийняло рішення "оптимізувати" цикл виробництва техніки та озброєння для армії РФ на своїх потужностях. В рамках цього рішення росіяни вирішили перевести "Уралвагонзавод" ("УВЗ") виключно на виробництво танків, припинивши зокрема виробництво "непрофільної" продукції, як то залізнична техніка різних типів.

Також стверджується, що рашисти вирішили зосередити виробництво САУ лише на потужностях "Уралтрансмашу", виробництво мінометів – лише на потужностях ЦНИИ "Буревестник", щоправда яка саме логіка в цьому рішенні, якщо ці типи зброї і так виготовлялись саме на цих підприємствах, не зовсім зрозуміла. Але от тут цікавим виглядає пункт про рішення росіян перевести із "Заводу №9" на потужності "Техмашу" виробництво гаубиць Д-30А і танкових гармат до Т-72 і Т-90.

Читайте також: Рашисти поставили 23-мм гармати від "Шилки" на БТР-82, вийшло дещо незвичне
САУ "Мста-С" в цеху рашистського "Уралтрансмашу", ілюстративне фото з відкритих джерел

Що стосується самого "Уралвагонзаводу", і рішення відмовитись від виробництва залізничної техніки як "побічної продукції", то тут виникає одразу кілька цікавих моментів. В грудні 2022 року були повідомлення про те, що цей завод в 2023 році має виконати держзамовлення від "РЖД" на виробництво 4,5 тисяч залізничних платформ, зокрема для перевезення бронетехніки. І таким чином виходить, що тепер "УВЗ" не виготовлятиме "непрофільну" залізничну техніку, яка потрібна рашистам і для ведення війни також.

Саме рішення задіяти для виробництва бронетехніки на "Уралвагонзаводі" й працівників "непрофільних" цехів по залізничній техніці може означати зокрема й провал "експерименту" із використанням в’язнів на малокваліфікованих роботах, пов’язаних із виробництвом ОБТ.

Цех по виробництву вагонів на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел

У відкритому доступі відсутні точні дані, яка частина працівників "УВЗ" була задіяна саме в "непрофільних" цехах, маємо лише загальну кількість працівників в майже 21 тисячу осіб станом на 2021 рік.

І схоже, що на такому тлі рашисти вирішили, що більш раціональніше на виробництві танків буде задіяти саме "непрофільних" працівників "Уралвагонзаводу", аніж в’язнів в кількості 250 осіб.

Щоправда, тут схоже виникає питання із загальним рівнем продуктивності праці на "УВЗ", який зокрема і впливає на темпи поставки нової бронетехніки для армії РФ. Бо ще в тому ж грудні 2022 року рашисти перевели "Уралвагонзавод" та деякі інші підприємства рашистського ВПК на 12-годинний робочий день із виплатою надбавок до зарплати.

Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел

У використанні працівників "залізничних" цехів для виробництва ОБТ може бути своя логіка. Такі робітники теж мають справу із гідравлічними, пневматичними та електромеханічними системами, із зварюванням цілісних конструкцій з металевих заготовок. І тут може виглядати логічною ідеєю саме такий контингент працівників просто "переучити" із виробництва вагонів на виробництво танків.

Але такі заходи навряд чи дадуть рашистам швидкий ефект. Хоча б тому, що їм доведеться або переналаштувати існуючі, або взагалі збудувати "з нуля" нові потужності в "залізничних" цехах. Хоча б тому, що танки і вагони відрізняються масою і габаритами, відповідно можуть бути різні вимоги до надійності самого обладнання та кріплень на конвеєрах. Для ілюстрації, той же Т-72 має довжину корпусу (без гармати вперед) всього 6,6 метрів при масі 42 тони, а от вантажний напіввагон – довжину корпусу орієнтовно 32 метри при масі в понад 20 тон.

Партія ТОС-1А "Буратино", які "Уралвагонзавод" передав армії РФ у вересні 2022 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Німці в Другу світову теж використовували щось схоже на "танки-камікадзе" із сотнями кг вибухівки